Ubijen policajac, sutra dan žalosti u Zrenjaninu

Jutros oko 7 časova, u Zrenjaninu, dogodila se pucnjava u kojoj je jedan policajac poginuo, a drugi ranjen, dok su obavljali službenu dužnost. U toj pucnjavi život je izgubio i osumnjičeni, saopštila je zrenjaninska policija.
-Po nalogu istražnog sudije, da bi izvršili pretres stana i drugih prostorija Gorana Petrovića. (1981.) koji je višestruki izvršilac krivičnih dela, pripadnici Policijske uprave Zrenjanin došli su na odgovarajuću adresu. Kuća u kojoj je živeo Goran Petrović. obezbeđena je video nadzorom. Sumnja se da je Goran Petrović. video da su policajci opremljeni pancirom i automatskim puškama i, kada su se policajci popeli na sprat i otvorili vrata od sobe u kojoj se nalazio Goran, on je pucao u glavu policajcu Aleksandru Rkmanu. Policajac je pao pogođen, a Goran P. je nastavio da puca i drugog policajca Ivana R. pogodio u rame – navodi se u tom saopštenju i dodaje da je treći policajac,  da bi sačuvao svoj život i živote dvojice ranjenih kolega, upotrebio oružje i ranio osumnjičenog,  koji je od zadobijenih povreda preminuo.

 

 


U Urgentnom centru, od zadobijenih povreda na svojoj službenoj dužnosti, život je izgubio i policajac Aleksandar Rkman. Lekari su zbrinuli drugog teško ranjenog policajca Ivana Radina, a njega su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
Uviđaj je u toku.
Na licu mesta bio je danas i direktor policije Milorad Veljović.
 -Ono što je činjenica jeste da policija svakim danom trpi napade i nasilje. Nisam siguran da javnost to dovoljno shvata. I jutros je cenu svog posla platio životom jedan mladi kolega, jednostavno nije imao sreće - rekao je Veljović novinarima. Kako je dodao, policajci koji su intervenisali nosili su pancire, a u akciju su krenuli po nalogu suda, zbog prijave za nasilje u porodici.
Veljović je dodao da je Petrović video da policajci nose pancire i da im je pucao u glavu, odnosno vrh pancira.
Na predlog Gorana Kaurića danas je održana telefonska sednica Gradskog veća na kojoj je odlučeno da zbog ubistva policajca Radina, u Zrenjaninu sutra bude proglašen dan žalosti.