Potpisani ugovori o finansiranju projekata iz oblasti kulture u Zrenjaninu

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić je sa predstavnicima institucija i kulturno-umetničkih društava iz opštine Zrenjanin potpisao ugovore o finansiranju projekata iz oblasti kulture.
 
Ugovori su potpisani sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu, Narodnim muzejom Zrenjanin, Kulturnim centrom Zrenjanina i Kulturno-umetničkim društvom "Arsenije Teodorović" iz Perleza, a potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov.
 
      
 
U okviru posete Zrenjaninu Milorad Đurić, posetio je Narodno pozorište "Toša Jovanović" i Narodni muzej Zrenjanin.
- Danas je sa institucijama kulture u Zrenjaninu potpisano četiri ugovora, što predstavlja i simboličan čin, jer Vlada Vojvodine planira da ove godine podrži 39 projekata iz Zrenjanina, u ukupnoj vrednost od oko 15 miliona dinara - rekao je Đurić. Vlada Vojvodine se trudi da u svakom vojvođanskom gradu nađe partnera, te da u svakoj našoj sredini pronađe ono najinteresantnije i najatraktivnije što tu sredinu razlikuje od drugih, kako bi te specifičnosti bile pretočene u različite projekte čije ostvarivanje bi doprinelo razvoju tih sredina. Važno je ukazati na sve oblike kompatibilnosti i partnerstva Zrenjanina sa drugim gradovima, pre svega sa Novim Sadom, te na osnovu toga potencirati saradnju gradova. Takođe treba insistirati i na prekograničnoj i saradnji u okviru evroregije DKMT, koja  pruža veoma mnogo mogućnosti, a sa takvim dobro osmišljenim i partnerskim projektima, institucije kulture imale bi mnogo veće šanse da dođu do neophodnih finansijskih sredstava.
 
(Preuzeto sa sajta Vlade Vojvodine www.vojvodina.gov.rs )