Vaterpolo turnir "Darko Čukić" na gradskom bazenu

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov sinoć je na gradskom bazenu svečano otvorio peti po redu memorijalni vaterpolo turnir "Darko Čukić" na kojem učestvuju najbolje reprezentacije sastavljene od igrača 1996. godišta i mlađih.

 


- Grad Zrenjanin i ove godine otvorenog srca dočekuje mlade vaterpoliste iz osam država, koji će prikazati svoje umeće u sportu koji je proslavio našu zemlju. Bez obzira na konačan plasman na turniru, siguran sam da će ponovo sve ekipe biti pobednici, bar kada je reč o mladosti, druženju i popularizaciji vaterpola. S velikim zadovoljstvom pozdravljam učesnike turnira, reprezentacije Kanade, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Grčke, Italije, Crne Gore i Srbije i želim im prijatan boravak u našem gradu. Zrenjanin je poznat kao "Grad sportova" ali i "Grad mladih", značajan obrazovni i kulturni centar ovog dela Republike Srbije, pa će omladinski turnir "Darko Čukić", siguran sam, na najbolji način povezati te dve odrednice – rekao je gradonačelnik Mihajlov, poželevši svim učesnicima turnira i gostima da tokom trajanja turnira prisustvuju kvalitetnim mečevima, dožive prijatne trenutke i van bazena, i da iz Zrenjanina ponesu što lepše utiske.
- Mi ćemo se potruditi da naše tradicionalno gostoprimstvo, kao i uvek, bude prisutno i vidljivo na svakom koraku – dodao je on.

 


Organizatori ovog takmičenja koje će trajati do 21. avgusta. su Vaterpolo savez Srbije, Grad Zrenjanin i VK "Proleter", a generalni poktovitelj je Jubmes banka Beograd.
Dobre sportske rezultate učesnicima turnira sinoć je poželeo i Zlatko Hašimbegović, izvršni direktor te banke.