Za proširenje saradnje s opštinom Bijeljina

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i njegov zamenik Predrag Jeremić boravili su juče u Bijeljini, gde su, na poziv načelnika opštine Mića Mićića, prisustvovali obeležavanju Svetog Pantelejmona, gradske slave i Dana opštine Bijeljina. 
 
 
Našoj delegaciji je, tokom boravka u drugoj po veličini opštini u Republici Srpskoj, posvećena posebna pažnja, o čemu svedoče susreti s načelnikom opštine, ali i gostovanje Aleksandra Martona na programu popularne "BN" televizije koja se gleda i na našim prostorima. Predsednik zrenjaninske Skupštine, između ostalog, naglasio je potrebu za čvršćim povezivanjem dve sredine i saradnjom u različitim oblastima, a istog su mišljenja bili i domaćini.
- Uputili smo poziv načelniku Mićiću da u najskorije vreme poseti Zrenjanin i siguran sam da u mnogim oblastima naš grad i Bijeljina mogu ostvariti uspešnu saradnju. Radi se o dve razvijene sredine ne toliko geografski udaljene, koje svakako imaju jedna drugoj šta da ponude, pa u toj činjenici vidimo mogućnost za uspostavljanje čvršćih veza – istakao je Aleksandar Marton. 
 
 
Dan opštine Bijeljina tradicionalno se obeležava svakog 9. avgusta i prisustvuju mu brojni gosti sa prostora Bosne i Hercegovine i okruženja, koji koriste ovu priliku i za brojne međusobne razgovore i prijateljske susrete.