Otvorena "Prirodnjačka kuća" na Carskoj Bari

Uz prisustvo predstavnika grada Zrenjanina, pokrajinskog Sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Republike Srbije Fonda za zaštitu životne sredine, kao i mnogobrojnih gostiju, danas je u specijalnom rezervatu prirode „Carska bara“ svečano otvorena "Prirodnjačka kuća", u kojoj su izložene slike i eksponati ptica i životinja koji naseljavaju ovo područje. 
 
 
Dušanka Sremački, pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine zahvalila se na pozivu, istakavši svoje zadovoljstvo rezultatima zajedničkog rada. 
- Pokrajinski sekretarijat se, zajedno sa upravljačem rezervata i gradom Zrenjaninom potrudio da „Prirodnjačka kuća“ oslikava sve prirodne vrednosti prostora u kome se nalazi. Samim tim što je specijalan rezervat, proglašen prirodnim dobrom, sa donetim prostornim planom za područje i da obiluje raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, postojala je potreba da to sačuvamo, ali i promovišemo – rekla je Dušanka Sremački, dodajući da je novootvorena Kuća poklon, pre svega za decu Vojvodine, Srbije i regiona. 
 
 
Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik grada Zrenjanina, istakao je da ovaj projekat nova šansa za zrenjaninski turizam i ekologiju, odnosno za predstavljanje Carske bare u najlepšem svetlu. On se zahvalio svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji, čime je rezervat prirode postao bogatiji za još jedan sadržaj koji će uvrstiti u svakodnevnu turističku ponudu. 
 
 
Nenad Radulović, direktor ribnjaka „Ečka“, najavio je da će „Prirodnjačka kuća“ biti otvorena za posetioce tokom cele godine, svakog dana od sedam do 15 časova. Kako je rekao, u narednom periodu očekuje se i uvođenje obilaska rezervata turističkim vozićem, otvaranje amfiteatra u dvorištu, koji će služiti u edukativne svrhe, kao i postavljanje kamera koje će snimati gnezda orlova belorepana duž rezervata.