Toplana spremna za novu grejnu sezonu

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina i Dejan Čapo, direktor JP "Gradska stambena agencija" Zrenjanin, posetili su danas zrenjaninsko JKP "Gradska toplana", gde su sa direktorom Vladimirom Tešićem, razgovarali o toku sanacije toplovoda i predstojećoj grejnoj sezoni.
 
 
 
Tešić je ovom prilikom istakao da ovo preduzeće spremno dočekuje zimu, kao i da je izvršen veći broj sanacija.
- Nova kotlarnica je pripremljena, a vratili smo i veći deo duga prema "Srbijagasu", tako da ne preti prekid isporuke gasa. Postoji i deo vrelovoda koji je u dosta lošem stanju, a dalje sanacije će zavisiti od finansija i vremenskih uslova, međutim mi se nadamo da problema neće biti – istakao je direktor "Gradske toplane", dodajući da će ovo preduzeće tokom sledeće nedelje izvršiti toplu probu, kako bi stručne službe mogle da uoče eventualne probleme u snabdevanju toplotnom energijom pre početka grejne sezone, a građani će o tačnom terminu biti informisani putem sredstava informisanja.
 
 
Prema Tešićevim rečima, cenu gasa određuje Vlada Republike Srbije, na predlog Agencije za energetiku RS, a "Srbijagas" i distributeri su već podneli zahtev za povećanje cene ovog energenta. Ako Vlada RS ovaj predlog usvoji, očekuje se korekcija cene, koja će biti viša za 15-ak odsto.
- Ukoliko se to desi, zrenjaninska "Gradska toplana" će izaći u susret svim građanima koji redovno izmiruju svoja dugovanja i odobriće popust od pet odsto, kako bismo na taj ublažili nezavidnu situaciju i krizu u kojoj se nalazimo – najavio je Vladimir Tešić.
 
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, pohvalio je menadžment javnog preduzeća i istakao svoje zadovoljstvo onim što je do sada učinjeno.
- Kada je toplovodna mreža u pitanju urađeno je puno i činjenica je da je ona u mnogo boljem stanju nego prethodnih godina. To smo uočili još prošle godine, kada nije bilo većih havarija, a zima je bila jedna od najhladnijih u proteklih dvadeset godina – ocenio je predsednik Skupštine grada, dodajući da je JP "Gradska toplana" jedno od najboljih preduzeća u Zrenjaninu, zbog čega građani mogu očekivati tople radijatore i ove zime.