Ulaganjem u sportske objekte do olimpijskih sportista

Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Modest Dulić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetili su sa svojim saradnicima juče Zrenjanin. Njih su najpre u Plavom salonu Gradske kuće Zrenjanina primili dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik grada Zrenjanina i Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina zadužen za investicije. Gosti su potom posetili Dom borilačkih sportova, gde je Vlade Divac, zajedno sa dr Miletom Mihajlovim, svečano otvorio novu teretanu, koja je od nedavno na raspolaganju sportistima Doma. 
 
     
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio se na prijemu i objasnio da je ovo ulaganje deo programa priprema za Olimpijske igre u Londonu.
- Prepoznali smo da je potrebno ulaganje u rvačke i borilačke sportove, a Zrenjanin je jedan od centara ovih sportova. To je ujedno i bio razlog da se investira u objekat Doma borilačkih sportova i drago mi je da sam danas imao priliku svečano da otvorim ovaj deo, koji se koristi već neko vreme i siguran sam da će to rezultirati većim brojem sportista, ali i medalja – zaključio je Vlade Divac, koji je dodao da će se Olimpijski komitet i dalje truditi da, sem redovnih, realizuje u svim delovima Srbije i infrastrukturne projekte, kao što je bio ovaj.
 
Gradonačelnik grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, istakao je svoje zadovoljstvo novinom u sportskom Domu, koji će doprineti razvoju sportske kulture u Zrenjaninu.
- Ovim dograđenim delom, u kojem se nalaze i nove sprave za vežbanje, Dom borilačkih sportova dobio je jednu novu dimenziju, koja će u mnogome doprineti promociji sporta u Zrenjaninu. U ovaj projekat je uloženo osam miliona dinara, a sredstva su rezultat saradnje Vlade AP Vojvodine i Olimpijskog komiteta Srbije, ali ovom prilikom zahvalio bih se i Rvačkom klubu "Proleter", jer su sredstva od participacija koje su dobili na Evropskom prvenstvu uložili u svoj Dom – rekao je gradonačelnik grada Zrenjanin.
 
      
 
Delegacije Vlade AP Vojvodine i Olimpijskog komiteta Srbije su potom, zajedno sa predstavnicima Zrenjanina, obišli košarkaški teren u gradskom naselju Bagljaš, koji je nedavno presvučen tartanom i renoviran.
 
Modest Dulić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu istakao je da je i ovaj projekat rezultat saradnje Vlade AP Vojvodine i Olimpijskog komiteta Srbije.
- Ta saradnja se nastavlja sa ciljem da pomognemo naše sportiste pred predstojeće Olimpijske igre u Londonu. Ona podrazumeva finansiranje sportista i njihovih aktivnosti, u smislu odlaska na pripremne kvalifikacije i turnire, nabavku opreme i rekvizita za sve one sportove koje Olimpijski komitet prepozna kao potencijalne učesnike Olimpijskih igara – izjavio je Modest Dulić, dodajući da je jedan od narednih projekata osposobljavanje sajamske hale u Novom Sadu za potrebe dvoranske atletike. 
 
      
 
Predstavnici pokrajinske Vlade, grada Zrenjanina i Vlade Divac su, zajedno sa decom koju su zatekli na košarkaškom terenu, odigrali partiju "uličnog basketa", na zadovoljstvo radoznalih građana, koji su se okupili da vide jednog od najboljih srpskih košarkaša.