Čenta: Na inicijativu dece, novo igralište

Na inicijitivu dece, ali i pomoći njihovih roditelja i Grada Zrenjanina, u Alaskoj ulici u Čenti gradi se dečje igralište, jedino koje se nalazi izvan školskog dvorišta u tom mestu.
Početak radova juče je obišao zamenik gradonačelnika Goran Kaurić koji je istakao zadovoljstvo činjenicom da su inicijativu pokrenuli najmlađi žitelji tog dela Čente.

 


- Ovog leta postavljeni su koševi, ljuljaške i druge sprave, ali je nedostajao je teren. Roditelji su uputili molbu Gradu za pomoć i mi smo pomogli. Radovi su u toku i nadam se da će biti završeni pre jačih mrazeva, kako nam to izvođači i garantuju. Kada sve bude završeno biće to jedno lepo igralište za odbojku, košarku, za igru najmlađih i svakako će Grad podržati i slične ovakve inicijative – rekao je Kaurić.
Darko Martinov, jedan od inicijatora, kaže da su građani sami, svojim sredstvima napravili teren za košarku i mali fudbal, postavili su klackalice, ljuljaške i tobogan, ali da je nedostajala podloga kako bi teren bio funkcionalniji.

 


- Od Grada smo dobili sredstva i, na našu radost, realizacija je u toku. Do sada su se deca iz ovog dela sela igrala na ulici, a osim igrališta u školskom dvorištu drugo nisu ni imala. Sada ovo postaje mesto na kojem se okupljaju gotovo sva deca iz sela – rekao je Martinov.
Inače, deca su već dala i ime novom terenu – Sportski centar "Alaska".