Kamen temeljac za vrtić u Elemiru

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Branislav Knežević, položili su danas kamen temeljac za novi objekat Predškolske ustanove u Elemiru, a vrednost tih radova je 7,6 miliona dinara.
Gradonačelnik Mihajlov istakao je da je reč o jednom od mnogobrojnih projekata koji sprovodi lokalna samouprava, i koji su u toku.
 
 
 
 
- Novac je obezbeđen iz budžeta Grada Zrenjanina, a objekat će biti na površini od 165 kvadratnih metara, obezbediće prostor za sedamdesetoro dece, koja će u tri smene pohađati ovaj vrtić - rekao je gradonačelnik Mihajlov, prilikom polaganja kamena temeljca i izrazio očekivanje da će objekat biti gotov u roku od četiri meseca.
Investitor gradnje je "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" koje je sprovelo javnu nabavku i obezbedilo potrebnu dokumentaciju i dozvole za gradnju.
-Počeli smo sa radovima kako ne bi gubili dragoceno vreme, a rok za završetak je 110 radnih dana. Izvođač radova je preduzeće “Mont”. Rok za gradnju je dosta komotan i očekujemo da uz povoljne vremenske prilike izgradnja bude završena i pre roka – rekao je direktor "Direkcije" Branislav Knežević.
 
 
 
Direktor Osnovne škole “Svetozar Marković Toza” u Elemiru, Damir Mihajlov, naglasio je da lokalna samouprava uvek izlazi u susret potrebama ove obrazovne ustanove.
Zahvalivši se lokalnoj samoupravi na pomoći u izgradnji ovog objekta on je kazao da je u Elemiru već u funkciji jedan objekat predškolske ustanove, ali nedovoljnog kapaciteta.
- Zbog toga je gradnja novog vrtića pravi potez – ukazao je direktor škole Mihajlov, i podsetio da je grad pomogao i prilikom zamene prozora na školskom objektu, kao i u brojnim drugim projektima.
U postojećoj Predškolskoj ustanovi u Elemiru, inače, sada je sedamdesetoro dece, uzrasta od četiri i pet godina, a proširenjem kapaciteta biće stvoreni uslovi za boravak i mlađih od tog uzrasta.