Lovci, uz pomoć Grada, brinu o divljači u lovištu ''Begej''

Zahvaljujući brizi Udruženja lovaca u Zrenjaninu, kao i pomoći Grada Zrenjanina, na lovnom području koje obuhvata 125.826 hektara, divljač preživljava zimske nepogode. 
Sa grupom lovaca iz Udruženja u Čenti, koji su u utorak, 21. februara, po ataru raznosili hranu za divljač bili su i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i upravnica lovišta "Begej“ Zrenjanin Milena Romaneli.
 
 
- Na lovištu "Begej" se nalaze 23 lovačka društva, od kojih je jedno i Lovačko društvo "Fazan“ na čijem se području danas nalazimo, kako bismo doneli neophodnu hranu za divljač. Uslovi za prihranu su ove zime veoma otežani, zbog niskih temepratura i snežnih padavina, te su lovci morali češće da odnose hranu a divljač nije uvek uspevala da stigne do hranilica. Ipak, sudeći prema situaciji na terenu, uspeli smo da pomognemo, kako bi divljač preživela ove loše uslove. Tako ćemo nastaviti sve dok sneg ne okopni – objašnjava Milena Romaneli.
Kako je navela, pošto su vanredni uslovi zahtevali znatno više hrane, za pomoć su se obratili lokalnoj samoupravi koja im je izašla u susret, tako da su nastavili intenzivnu prehranu, omogućeno je i da kupe naftu za traktore kojima stiže do hranilica, a naručeeno je i 10.000 kilograma soli.
Za prihranu je ove zime planirano oko 24.000 kilograma zrnaste hrane i  oko 20.000 kilograma kabaste hrane, kao i oko 5.000 kilkogarama soli. Prema rečima Milene Romaneli, do sada je potrošeno više od 25.000 kilograma zrnaste hrane, više od 22.000 kilograma kabaste hrane i oko  6.000 kilograma soli. 
Kaurić je naveo da se Udruženje lovaca „Begej“ obratilo za pomoć Gradskom  štabu za krizne situacije, s obzirom na nemogućnost da nastave kvalitetnu prehranu divljači u izrazito teškim zimskim uslovima.
 
 
- Odlučeno je da se pomogne sa 230.000 dinara, kako bi se pomoglo svim društvima u naseljenim mestima Grada Zrenjanina, a namenjeno je kupovini hraniva za divljač i nafte – rekao je on.