Nadležni da ispitaju ima li nepravilnosti u "Zrenjaninki"

Kako bi se informisao o mogućim problemima u poslovanju Eko zadruge "Zrenjaninka", na šta ukazuju članovi Udruženja za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov organizovao je danas sastanak sa predstavnicima tog Udruženja Markom Gvozdenovićem i Milanom Mrkobradom. 
Sastanku je prisustvovao i Radomir Kukobat, direktor Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, kao i Danica Pavić, bivša radnica zadruge.
 
 
Kako se moglo čuti, Zadruga je osnovana sa ciljem da se otvori mogućnost zapošljavanja izbeglih i raseljenih, a da se kasnije to preduzeće samo izdržava na tržištu, kao i to da je zadruga tog tipa dobar model socijalnog preduzetništva koga treba razvijati dalje jer pruža podršku socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.
Učesnici sastanka su se  složili da je ovakvo preduzeće neophodno Zrenjaninu, kako zbog potrebe zapoščjavanja izbeglih lica.
Predstavnici Udruženja pružili su podršku radu zadruge i zaposlenima, ali su izrazili sumnje i rezerve u pogledu zakonitosti i racionalnosti poslovanja, odnosno rada rukovodstva.
Gradonačelnik Mihajlov i direktor Kukobrat istakli su da je zadruga kao pravno lice dužna da poštuje zakonske propise, a da će sve eventualne nepravilnosti ispitati i utvrditi nadležne službe nakon čega će se postupiti u skladu sa zakonom. 
Ukoliko je, eventualno, bilo neracionalnih odluka poslovodstva zadruge, pokrajinski Fond i Grad Zrenjanin će, kroz monitoring njihovog rada, uticati se se one isprave kako bi zadruga nastavila da posluje.
Gvozdenović i Mrkobrad su predložili da se raspusti Skupština i Upravni odbor "Zrenjaninke", međutim, kako se ispostavilo, raspuštanje Skupštine nije moguće, ali će se, što se tiče neracionalnosti u poslovanju, nadalje razgovarati.