Prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1990. do 1999. godine

U Velikoj sali Gradske kuće organizovan je danas prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1990. do 1999. godine.
Porodice palih boraca primili su zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i Dragoljub Cvejić, šef Odseka za poslove društene brige o deci i boračko - invalidsku zaštitu, a minutom ćutanja na samom početku odata je pošta poginulim borcima.

 


Kaurić je tom prilikom istakao da se Gradska uprava trudi da im pomogne u prevazilaženju problema sa kojima se susreću. Jedan od načina pomoći jeste i isplata jednokratne pomoći od 6.500 dinara za 115 porodica u Gradu.
- Znamo da to nije velika suma novca, ali će vam dobro doći u ovim kriznim vremenima, a naša vrata su vam uvek otvorena – rekao je, između ostalog, Kaurić.   

 


Jovica Pilipović, predsednik Udruženja RVI i porodica palih boraca, kaže da lokalna samouprava već godinama unazad pomaže porodicama poginulih.
Tokom današnjeg prijema članovi porodca ukazali su na to da su nezaposlenost, loša materijalna situacija i nerešeno stambeno pitanje samo neki od problema koji ih tište.