Средства из лутрије за фискултурну салу у Ечки

Данас је државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Душко Радаковић уручио Одлуку о одобравању финансијских средстава за која је Град Зрењанин конкурисао за доделу средстава лутрије.

 

Радаковић каже да је Министарство одлучило да за пројекат фискултурне сале у Ечки издвоји 2,1 милиона динара.
- Задовољство нам је што можемо подржати град у његовој намери да свим селима обезбеди одговарајуће спортске дворане за физички одгој, овај пут за најмлађе становнике Ечке - рекао је Радаковић изразивши очекивања да ће Град конкурисати за ова средства и у будућности.

 

 

Градоначелник је подсетио да данас свака четврта школа на територији града Зрењанина нема адекватне услове за наставу и обављање физичког васпитања, али да је ова година започета са циљем да се ти услови побољшају.
 - Намера нам је да за сваку школу осигурамо одговарајућу спортску салу јер смо свесни шта то значи за нашу децу. Недавно је започета градња спортских сала у Арадцу и Михајлову, а Град је за то издвојио 57 милиона динара, а сада могу рећи да ће и ученици основне школе „Др Александар Сабовљев“ у Ечки имати спортску салу - рекао је он, наводећи да ће Зрењанин ове године поново конкурисати за ова средства.

 

Свечаности је присуствовао и председник Скупштине града Александар Мартон.