Ambasadorka Kube u Zrenjaninu

Mercedes Martinez Valdes, ambasadorka Kube u Srbiji i Gilfredo Milanes Molina, prvi sekretar Ambasade Republike Kube bili su juče gosti gradonačelnika Zrenjanina dr Milete Mihajlova.
Povod njihove posete Zrenjaninu bilo je predavanje pod nazivom „Autenticna Kuba“, koje je, povodom Svetskog dana turistickih vodiča, organizovalo Udruženja turizmologa Zrenjanina.

 


- Proveli smo izuzetno prijatne trenutke u razgovaru, najpre o Kubi, o životu u njihovoj zemlji, zdravstvu, sportu, kulturi, turizmu koji je interesantan Srbiji, ali i o odnosu naše dve zemlje i svemu što će se dešavati u narednom periodu – rekao je gradonačelnik napominjući da Srbija i Kuba imaju mnogo toga zajedničkog, te da će saradnja sa predstavnicima te zemlje i našeg grada biti nastavljena ubuduće.
Mercedes Martinez Valdes kaže da je već bila u poseti našem gradu, ali da je ovo prva, zvanična poseta.

 


- Izuzetna mi je čast da budem ovde, da razgovaram sa vlastima, ali najviše da razmenim iskustva sa narodom. Donosim vam iz svoje zemlje pozdrav prijateljskog naroda sa jednim toplim zagrljajem posle hladne zime, ovo je prvi korak u odnosima Kube i Zrenjanina, a večeras ćete moći da vidite izložbu turističkih postera sa Kube, da naučite nešto o našoj zemlji. Želim sve najbolje građanima Zrenjanina i prenesem da ste u Kubancima imali, imate i da ćete imati iskrene prijatelje – rekla je ona.
Nakon prijema, u Dvorani klasične umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin održano je, izuzetno posećeno, predavanje, a u Holu Narodnog muzeja Zrenjanin upriličena je i izložba postera na temu Kube.