Farkaždin i Knićanin dobili apoteke

Od danas apoteke u svojim mestima imaju i žitelji Knićanina i Farkaždina, a svečano ih je otvorio gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.
Gradonačelnik je istakao da je apoteka u Knićaninu treća po redu u okviru projekta koji za cilj ima da nijedno naseljeno mesto ne bude više bez apoteke.


- Mi smo ovog trenutka rešili izuzetno veliki problem Knićanina jer do sada unazad deceniju nisu imali apoteku. Sada im štedimo trud, vreme, put, i naravnopoboljšavamo nivo zdravstvene zaštite. U sklopu našeg projekta rekonstruisana je i ambulanta, sada je okrečena, stavljeni su novi podovi, novi sanitarni čvorovi – rekao je gradonačelnik Mihajlov istakavši da je za sve to Grad Zrenajnin izdvojio tri miliona dinara.


Dugogodišnji problem rešen je sada i u Farkaždinu, a za otvaranje apoteke u tom mestu sredstva, u iznosu od 1,76 miliona dinara, su takođe obezbeđena iz gradskog budžeta. Žitelji tog sela dobili su lepo opremljenu apoteku površine 40, 84 kvadratna metra, od čega je oko 22 rekonstruisano, a oko 18 dograđen prostor.    
-Farkaždin je po prvi put u istoriji sela dobio apoteku i ovo za ovdašnje meštane predstavlja izuzetan dan. Preostalo je još jedno mesto u Gradu koje je bez apoteke, a to je Taraš. I na tome se radi i očekujemo uskoro da ni meštani tog sela neće morati u grad po lekove - rekao je Mihajlov.
Dr Jovan Sekulić iz Farkaždina kaže da je nedostatak apoteke stvarao velike probleme žiteljima jer su se da dođu do neophodnih lekova dovijali na brojne načine, preko taksista, autobusima, đaka koji se školuju u Zrenjaninu.