Od rudne rente 130 miliona dinara

Ugovore o raspodeli sredstava od rudne rente za 2012. godinu potpisali su danas gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i predsednici Saveta mesnih zajednica "Melenci", "Elemir", "Gradnulica", "Mihajlovo", "Jankov Most", "Taraš" i "Žarko Zrenjanin".
 
 
- Ove godine ukupno je raspoređeno 130 miliona dinara, i ona će u mesnim zajednicama u kojima se nafta eksploatiše, biti iskorićena kao i do sada za one projekte za koje se odluči Savet mesnih zajednica – rekao je gradonačelnik.    
Sredstva ostvarena od naknade za korišćenje mineralnih sirovina na teritoriji Grada u 2012. godini, u skladu sa Programom mera za unapređenje života na teritoriji Grada, biće raspoređena tako što će Mesnoj zajednici Gradnulica biti dodeljeno 16,9 miliona dinara, Elemiru 45,5 miliona, Tarašu 3,9, Melencima 46,8, Mesnoj zajednici Mihajlovo 5,2 miliona, koliko i Mesnoj zajednici Žarko Zrenjanin, dok će Jankov Mostu biti raspoređeno 6,5 miliona dinara.
 
 
 
Od sedam mesnih zajednica najviše novca biće dodeljeno Melencima.
- Najviše sredstava ove godine će iskoristiti za završetak fekalne kanalizacije u naseljenom mestu Melenci. Skoro da će 80 odsto biti utrošeno za tu namenu – rekao je napominjući da je ove godine, u odnosu na prethodnu, odobreno više sredstava, a s obzirom da se Mesna zajednica odlučila za finansuranje priključaka – kaže Ivica Milivojev, predsednik Saveta te mesne zajednice.