Počela edukacija zaposlenih u opštinskim Kancelarijama za LER

Tokom prošle sedmice u Ečkoj je održan trodnevni seminar za službenike iz devet opštinskih kancelarija/odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, koji su odabrani tokom pripremne faze na projektu "Naša zajednička misija-male Kancelarije za LER na putu velikog uspeha" i koji će pohađati obuku predviđenu ovim projektom. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Fonda za otvoreno društvo, a pored CenTriR-a koji je njegov nosilac, u njemu kao partneri učestvuju gradske uprave Zrenjanina i Kragujevaca, kao i opština Pećinci.
 
 
 
Projektni tim je na osnovu istraživanja o kapacitetima opštinskih kancelarija/odeljenja za LER, sprovedenog među 20-ak opština, odlučio da edukaciju pohađaju službenici iz 9 opština: Šid, Bač, Irig, Bečej, Novi Bečej, Nova Crnja, Topola, Bela Crkva i Kovin. Zajednički susret ciljne grupe upriličen je tokom pohađanja uvodnog seminara u Ečkoj, koji je imao za cilj da učesnike upozna sa svim relevantnim oblastima i temama iz domena lokalnog ekonomskog razvoja, a najznačajni segment obuke su predstavljala praktična iskustva i rezultati koje su službenici iz mentorskih Kancelarija za LER, iz Kragujevca, Zrenjanina i Pećinaca, podelili sa učesnicima iz malih i nedovoljno razvijenih opština. Učesnici su kao najveći benefit uvodnog seminara istakli direkno povezivanje i upućivanje na dalju saradnju sa mentorskim kancelarijama za LER, koje su pre nekoliko godina bile u identičnoj situaciji kao odabrane opštine na projektu, ali su uspešno uspele da se izbore sa svim preprekama, početničkim problemima i zamkama na planu podsticanja LER-a u svojim lokalnim zajednicama.
 
U daljem nastavku edukacije, svaka mentorska Kancelarija za LER će u narednih 5 meseci organizovati po 3 jednodnevna treninga za svoju grupu opština čime će biti zaokružen celokupan proces edukacije na ovom projektu.