Prijem za učesnike ''Evropskog sela'' iz Rumunije i Slovenije

Gosti zrenjaninske Gradske kuće danas su bili učenici iz Rumunije i  Slovenije, koji su učestvovali u manifestaciji "Evropsko selo", održanoj juče na Trgu slobode u Zrenjaninu.
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton priredio je prijem za učenike Gimnazije "Dositej Obradović" iz Temišvara i "Druge osnovne škole" iz Celja, kao i za njihove domaćine u našem gradu, učenike i direktore osnovnih škola "Đura Jakšić" Zrenjanin i "Mladost" Tomaševac.
 
     
 
U okviru manifestacije "Evropsko selo", osnovne škole sa teritorije Grada Zrenjanina juče su predstavile 25 država članica Evropske unije, dok su Rumuniju i Sloveniju predstavili učenici koji su i došli iz tih država. Inicijativa o organizovanju "Evropskog sela" potekla je upravo iz škole u Tomaševcu, čiji direktor Slobodan Rakić kaže da je pokretač projekta činjenica da 75 odsto mladih ljudi nije imalo prilike da putuje u zemlje članice Evropske unije. 
 
      
 
Tridesetak učenika iz Temišvara i Celja, koji prvi put borave u našoj zemlji, imali su danas priliku da obiđu Gradsku kuću i Gradsku baštu i čuju nešto o gradu Zrenjaninu, njegovoj prošlosti i specifičnostima. Predsednik Skupštine grada poželeo im je prijatan boravak u našoj sredini, dok je Miodrag Grubački, iz kabineta predsednika Skupštine, gostima prezentovao istorijat Gradske kuće i njenih zanimljivosti. 

 
 
U ime gostiju, na srdačnom prijemu i gostoprimstvu zahvalili su se Igor Topole, direktor "Druge osnovne škole" iz Celja i Ljubica Popadić, učiteljica u Gimnaziji "Dositej Obradović" u Temišvaru.