Rekonstruisana skela na Tisi kod Taraša

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov prisustvovao je danas puštanju u rad rekonstruisane skele na reci Tisi kraj Taraša.
Kako je rekao, time je rešen veliki problem meštana Taraša, budući da je taraška skela od vitalnog značaja za funkcionisanje poljoprivrede u tom kraju.
 
 
- Zemlja koju ovi ljudi obrađuju nalazi se na bačkoj strani i da bi došli do svojih njiva ranije su morali dolmom i mostom da pređu više od četrdeset kilometara. Sada je skela renovinara, lokalna samouprava je uložila četiri miliona dinara, a platiće i dva radnika koja će raditi na skeli. Prelaz će biti besplatan za sve. Želim da istaknem veliku zahvalnost Milanu Repiji, vlasniku firme d.o.o Taraš koji je ovu skelu poklonio Gradu Zrenjaninu, a Grad mesnoj zajednici Taraš. Upseli smo da je renoviramo i danas pustimo u funkciju – rekao je Mihajlov.
 
 
Repija kaže da je motiv za ovakvu odluku bio da skela funkcioniše jer je ona od velikog značaja za ovdašnje poljoprivrednik, a pored toga, d.o.o Taraš je preduzeće koje se i samo bavi poljoprivrednom proizvodnjom.
- Nismo bili u mogućnosti da u potpunosti ispratimo rad skele, a drugo, potreba poljoprivrednih proizvođača postojala je i kada mi ne prelazimo na drugu stranu reke. Oni se bave proizvodnjom povrtarskih kultura i imaju češću potrebu da prelaze, prelaze i subotom i nedeljom. Naišli smo na razumevanje gradonačelnika i u razgovoru s njim dogovorili smo da prenesemo u vlasništvo skelu Gradu Zrenjaninu – rekao je Repija napominjući da su poljoprivrednici ovog dela Banata poznati po proizvodnji kupusa i krompira i da će im u tome skela mnogo olakšati rad.
Prema njegovim rečima, skela će raditi od početka poljoprivrednih radova, do kraja tih radova, po potrebi.
Jedan od poljoprivrednika koji će koristiti skelu,  Žarica Mijatov kaže da će mu na ovaj način biti skraćen put do njive za tačno 39 kilometara.
- Ovde se sa bačke strane obrađuje negde oko dve hiljade hektara privatnog, zadružnog i državnog zemljišta – rekao je Mijatov koji se isključivo bavi poljoprivredom.