U Kleku otvorena apoteka

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov otvorio je danas u Kleku novoizgrađenu apoteku za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 2.018.196 dinara.
Apoteka je smeštena u objektu površine 45,5 kvadratnih metara gde su prostor za izdavanje lekova, prostorijaza skladištenje lekova, kao i prostorija za izradu lekova.
 
 
 
Gradonačelnik Mihajlov je istakao da se već duži niz godina radi na unapređenju zdravlja stanovnika grada Zrenjanina. 
- Taj posao počeli smo još davnih dana kada smo krenuli u izgradnju nove bolnice, i zahvaljujući samodoprinosi uspeli da je završimo. U toku prošle godine krenuli smo i u jedan drugi projekat, a to je unapredjenje primarne zdravstvene zaštite. Naime, radimo na rekonstrukciji ambulanti a cilj je i da nijedno naseljeno mesto u Gradu ne može biti bez apoteke. Taj projekat je zaživeo i danas smo otvorili prvu apoteku. U planu je uskoro otvaranje i drugih apoteka u naseljenim mestima – rekao je Mihajlov.
 
 
Kada je reč o primarnoj zdravstvenoj zaštiti on je ukazao na još jedan projekat – pokretnu laboratoriju.
- I to će ovih dana zaživeti, najpre na Lesnini, Bagljašu i Mužlji, a zatim i u svim naseljenim mestima i ambulantama u gradu. Krv će se vaditi po ambulantama, i transportovati do centralne laboratoriji gde će se krv obraditi, a rezultati će se dan kasnije slati u ambulante –objasnio je on.
Direktor Doma zdravlja Borislav Đorđević izrazio je zadovoljstvo što je, kako kaže, i u Kleku napravljena prirodna simbioza između apoteke i Doma zdravlja, a na radost meštana.
- Pacijenati će sada dobiti kompletnu zdaravstvenu zaštitu i lišeni su putovanja u Zrenjanin. Koliko to znači znate i sami, a pored tog zadovoljstva u utorak krećemo sa terenskom laboratorijom. Dom zdravlja je trenutno u završnoj fazi nabavke terenskog vozila za tu namenu, očekujemo da to uradimo krajem meseca i to će stvoriti uslove da pokretna laboratorija radi i na punktovima u naseljenim mestima – kazao je Đorđević.
Inače, apoteka u Kleku izgrađena je u roku, a izvođač radova bilo je preduzeće MV Razvoj iz tog mesta.