U poseti Klubu za stara lica Gerontološkog centra

 

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić, zamenik predsednika Skupštine grada Predrag Jeremić, i direktor zrenjaninske filijale Zavoda za penzijsko-invalidsko osiguranje, Milan Zvekić posetili su juče Klub za stara lica Gerontološkog centra.

 


Pored domskog smeštaja Gerontološki centar pruža najstarijim Zrenjanincima i druge vidove socijalne zaštite starih, poput usluga Kluba za stara lica i usluga službe i nege i pomoći u kući.
Zorica Vučković, direktorka centra kaže da Klub broji oko tri stotine članova. Postoje brojne sekcije i u zavisnosti od afiniteta i interesovanja korisnici se mogu uključitiu u brojne aktivnosti koje se u toj ustanovi organizuju. 
- Cilj našeg Kluba jeste ne samo druženje naših starih sugrađana, već i namera da im se pruži mogućnost da što aktivnije, sadržajnije i kvalitetnije provedu to svoje treće životno doba – rekla je Vučković.
Inače, Klub funkcioniše gotovo trideset godina, a usluge koje pruža starima finansirane su iz budžeta lokalne samouprave.

 


Nakon razgovora sa članovima Kluba za stara lica, Kaurić, Jeremić i Zvekić pobliže su se upoznali sa radom, ali i problemima sa kojima se susreću članovi.
- Izuzetno sam zadovoljan što je sadržaj njihovog rada izuzetno širok. Brojne sekcije koje su obde organizovane vredno rade, a neke od njih učestvuju u raznolikim programima i to  ne samo u našem gradu već i po mestima u Srbiji i tako na najlepši način predstavljaju svoj grad. Međutim, iako je ono što smo ovde videli, moram reći, iznad naših očekivanja, ipak postoje i određeni problemi, a tiču se finansija. Lokalna samouprava će se potruditi da im pomogne. Prvensteveno kada je problem prevoza u pitanju, a zatim i kada je reč o određenim građevinskim zahtevima koje je neophodno uraditi – rekao je Kaurić napomenuvši da je za pohvalu to što je zahvaljujući članovima Kluba objekat u kome se on nalazi postao, kako navodi, prava mala oaza, besprekorno održavana. 

 


- Imali smo priliku da prošetamo njihovim parkom koji je izuzetno lep, a objekat je održavan i prilagođen njihovim potrebama. Zaista su stvorili uslove da vreme provode u ugodnom ambijntu – dodao je Kaurić. 
Članovi Kluba ovom prilikom organizovali su i zanimljiv program kako bi gostima na najlepši način predočili rad svojih sekcija.