Adaptirana zdravstvena ambulanta u Perlezu

Zdravstvene usluge stanovnicima Perleza neće više biti pružane u neadekvatnim uslovima, objektu sa vlažnim zidovima, oronulom fasadom i stolarijom, požutelim zidovima i prostorijama koje nisu okrečene od 1991. godine.
Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, zgrada stara preko 200 godina, u kojoj je smeštena zdravstvena ambulanta u potpunosti je adaptrana, a tim povodom Perlez su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, njegov zamenik Goran Kaurić, direktor Doma zdravlja dr Boško Vrebalov Borislav Đorđević i njihovi sardnici.
 
 
 
Gradonačelnik Mihajlov je naglasio da je zgrada u kojoj je ambulanta smeštena pod zaštitom države i da su u sklopu radova rekonstruisan krov, stolarija, infrastruktura, unutrašnjost objekta, akupljen je i nov nameštaj.
- Zgrada je potpuno rekonstruisana i za to je uložen dvadeset i jedan milion dinara, a ta sredstva obezbeđena su iz budžeta Grada Zrenjanina. Meštanima Perleza su na raspolaganju dve ordinacije, ordinacija za decu, laboratorija, apoteka, stomatološka ordinacija, dakle, sve ono što jedna moderna zdravstvena ustanova ovakvog tipa zahteva – rekao je Mihajlov.
Predsednik Saveta mesne zajednice, Vojislav Malbaški izrazio je zadovoljsvto što će se lečiti u preuređenom objektu.
 
 
 
Miloš Minić, sekretar mesne zajednice ukazuje da je nakon što su ambulantu krajem 2010. godine obišli gradonačelnik Mihajlov, direktor Đorđević i pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Atila Čengeri prepoznat gorući problem Perležana.
- Tada se došlo do zaključka da je renoviranje zgrade izgrađene 1873. godine neophodno. Zahvalio bih se gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu što ćemo sad imati kvalitetnu zdravstvenu uslugu u naešm mestu – rekao je Minić napominjući da je ubuduće obaveza sačuvati objekat u ovakvom stanju i ne dozvoliti da se ponovo desi da se ništa godinama ne ulaže u održavanje.
 
 
 
Direktor Doma zdravlja, dr Borislav Đorđević kaže da je od 41 objekta renovirano njih 38, što je i više od očekivanog.
- Posebnost ovog objekta jeste u tome što je do pre nekoliko meseci bio ubedljivo najružniji, ali, on je danas jedan od najlepših. Nadamo se da sada kada smo zatvorili gradnju svih naših ambulanti, tri četiri koje su ostale biće uarđene do kraja godine, polako razmišljamo i o specijalističkoj poliklinici koja sada postaje realnost i stiču se uslovi da se i tamo preusmere neka finansijska sredstva – rekao je dr Đorđević.