Atarski put između Žitišta i Jankov Mosta

U ataru opštine Žitište u toku su radovi na spajanju puta M 7 sa gradom Zrenjaninom, odnosno mestom Jankov Most. Radove su obišli gradonačelnik Zrenajnina dr Mileta Mihajlov i predsednik opštine Žitište Dragan Milenković, koji kaže da je to najbolji primer dobre saradnje Grada Zrenjanina i Žitišta.
- Zajednički gradimo atarski put koji će uskoro biti i asfaltiran i koji će povezati Mesnu zajednicu Žitište i Jankov Most. Ovo će biti veoma značajno za poljoprivredne proizvođače i stočare kojih u Žitištu ima mnogo, a kojima će ovo skratiti put i poboljšati komunikaciju. Ovaj potez na kojem su sada pašnjaci biće u funkciji na najbolji način – rekao je Milenković.
 
 
Gradonačelnik Mihajlov kaže da je izgradnja ovog puta biti od značaja i za grad.
- Putevi spajaju narode, a evo, spajaju i bratske opštine kao što su Žitište i Zrenjanin. Ovo je samo jedan u nizu puteva koje ćemo raditi u Zrenjaninu i Žitištu, jer bolja komunikacija će omogućiti bolju komunikaciju našim građanima i poljoprivrednicima. Ovo su izuzetno značajni poslovi koji se rade i na kojima i dalje moramo raditi – rekao je Mihajlov, napominjući da je u Srednjem Banatu potrebno izgraditi još mnogo puteva.
- Postoje brojne ovakve prečice između naseljenih mesta koje po desetinu kilometara skraćuju put do Novog sada ili Beograda, time ćemo se pozabaviti, nije samo u Žitištu problem, takvih problema imamo i u Sečnju, okolini Zrenjanina, između Mihajlova i Elemira, Lukićeva i Botoša, i to su projekti na kojma će se raditi – rekao je Mihajlov.