Čestitke zrenjaninskim lutkarima

Povodom uspeha Lutkarske scene Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin i predstave "Priče ptice lažljivice" na nedavno završenom 62. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u Kikindi i Međunarodnom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu, za članove ansambla Lutka scene organizovan je prijem u Plavom salonu gradske kuće, a goste je primio gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.
- Profesionalno lutkarsko pozorište osnovano je 1956. godine i od tada do danas, osvojili su ukupno 332 nagrade, i to je zaista impresivan broj koji ukazuje da je reč o ozbiljnom radu na našoj Lutkarskoj sceni, sve čestitke i sva podrška Grada, to je dobar uvod za Zrenjanin – prestonicu kulture -  rekao je Mihajlov.
 
 
 
Tatjana Paskaš, direktorka pozorišta  kaže da je u protekloj sezoni osvojeno osam nagrada, što je, navodi, dobar kontinuitet rada Lutkarske scene i dobra tradicija na koju su svi navikli.
- Ove sezone uspeli smo da uradimo tri predstave na lutka sceni što je bolje u odnosu na prethodne, a trenutno smo u fazi pripreme četvrte premijere. Počeli smo da radimo predstavu Crvenkapa na tekst Igora Bojovića i režiji Bilajne Vujović – rekla je ona napomenuvši da je u poslednje vreme kultura u zapećku i da je ovo prilika da od gradonačelnika zatraže svojevsrnu podršku. 
- Nadamo se da ćemo i u letnjem periodu uspeti da napravimo novu predstavu za novu sezonu ali i održimo neuobičajene letnje predstave i u Gradskoj kući i letnjim festivalima u okruženju – dodala je direktorka Paskaš.
Inače, predstava "Priče ptice lažljivice" nastala je po tekstu i u režiji Jovana Carana, koji je takođe uradio scenografiju i skice za lutke.