Još jedan mandat Srpskoj naprednoj stranci

Gradska izborna komisija u Zrenjaninu ispravila je grešku načinjenu prilikom preraspodele mandata i listi "Pokrenimo Zrenjanin -Tomislav Nikolić" dodelila još jedan, a listi Saveza vojvođanskih Mađara oduzela jedan mandat.
 
U novom sazivu Skupštine grada Zrenjanina koalicija okupljena oko SNS će, tako, imati 25 odbornika, lista lista "Izbor za bolji život-Boris Tadić" 15, Liga socijaldemokrata Vojvodine 13, koalicija SPS-PUPS-JS 8, Srpska radikalna stranka 4 i Savez vojvođanskih Mađara dva mandata.
 
Prilikom raspodele mandata, nakon sabiranja glasova na izborima održanim 6. maja,  greškom je korišćena verzija programa za obračun raspodele mandata iz 2008. godine, koja nije važeća, pa je izračunat količnik koji je prvobitno objavljen – na osnovu kog je SNS dobila 24, a SVM 3 mandata. Kako je ocenjeno u GIK-u Zrenjanina i stručnim službama za obradu podataka, u pitanju, svakako, nije bila namera da se "namešta" ovakav rezultat, već, pre svega, određene nepreciznosti u tumačenju matematičkog postupka za izračunavanje mandata i njegova promena u odnosu na prethodne izbore.
 
Provera broja raspodeljenih mandata usledila je posle prigovora predsednika Gradskog odbora SNS Gorana Kneževića, koji je odbijen s obrazloženjem da je neoblagovremen, da bi posle pristiglog mišljenja Centra za slobodne izbore i demokratiju CESID, Gradska izborna komisija održala drugu sednicu, po istom pitanju i donela odluku o novoj preraspodeli mandata.