Konstitutivna sednica Skupštine grada 27. juna

Скупштина
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton sazvao je konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine grada za sredu, 27. jun 2012. godine. Na dnevnom redu predviđenom za ovu sednicu naći će se izveštaj Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada i biće verifikovani njihovi mandati, nakon čega će i dati svečanu izjavu. Potom će novoizabrani odbornici pristupiti izboru predsednika Skupštine grada, zamenika i sekretara, a zatim i gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća. Do izbora novog predsednika Skupštine, sednicom će predsedavati najstariji odbornik ili odbornica, u čemu će mu (ili njoj) pomagati dvoje najmlađih. 
 
Konačno, odbornici će odlučivati i o izboru predsednika i članova Komisije za personalna pitanja, Komisije za mandatna pitanja i Komisije za propise.
 
Podsećamo, na izborima za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, održanim 6. maja, najviše glasova osvojila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke i ona će u novom skupštinskom sazivu imati 25 odbornika. Koalicija oko Demokratske stranke, odnosno lista  "Izbor za bolji život – Boris Tadić", dobila je 15 mandata, Liga socijaldemokrata Vojvodine 13, Koalicija "Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija" 8, Srpska radikalna stranka 4 i Savez vojvođanskih Mađara dva mandata.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1524/grb_zrenjanin_150px.jpg