"Matura!? Kako?Lako!"

Poslovni inkubator Zrenjanina, u saradnji sa HD Filmom, nastavlja realizaciju projekta "Matura!? Kako?Lako!". Projekat podrazumeva javnu pripremu učenika osmih razreda osnovnih škola, za prijemni ispit, putem interneta. Predavanja profesora se prenose uživo, a pristup tome učenici će imati kako u svojim domovima tako i u školama. 
Gradska uprava u Zrenjaninu podržava ovaj projekat jer je, prema mišljenju gradonačelnika Milete Mihajlova, značajan u obrazovanju mladih, a ujedno i roditelje lišava dodatnih troškova oko plaćanja privatnih časova.
 
 
 
Načelnik Školske uprave u Zrenjaninu, Staniša Banjanin takođe je naveo da je izuzetno ponosan na rezultate postignute prošle godine.
-Prošle godine preuzeto je 10.000 predavanja u okviru kojih je obrađeno i do 30 zadataka bilo iz matematike ili maternjeg jezika. Časovi su potpuno besplatni, a učenici ih mogu pratiti od kuće ili iz škole. Zadatke iz mamematike rešavaće ove godine Miodrag Todorović, a iz Srpskog jezika i književnosti, Gordana Radaković. Svi zadaci iz zbirke biće obrađeni, ali će profesori iskoristi svoje iskustvo te će obraditi i zadatke koji se prema njihovim pretpostavkama mogu naći u grupi nepoznati - rekao je Banjanin na današnjoj konferenciji za novinare. 
Direktor Poslovnog inkubatora Zrenjanin, Bojan Ljutić, smatra da je projekat "Matura? Kako? Lako!" od šireg društvenog značaja i izrazio zadovoljstvo što je deo tima koji realizuje jedan ovakav projekat. Inače, inkubator je ustupio prostor za realizaciju projekta.
Direktor marketinga kompanije "Agroživ" Žitište,  Aleksandar Budiša, koja je generalni pokrovitelj projekta naveo je da ta kompanija osim toga što postiže značajne privredne rezultate posebno vodi računa i pruža punu podršku projektima koji su od značaja za građane, a posebno za omladinu. 
Direktor HD Filma ,Vladimir Šper, naveo  je da se prvo predavanje emituje u utorak 08.05.2012. godine u 10 časova.
- HD Film Zrenjanin  je razvio programski video sistem "Live Internet Video Streaming", projektovan da zadovoljava najveće profesionalne standarde audio, video i internet sistema. Predavanja se mogu pratiti na sajtu www.hd-film.org klikom na ikonicu ipzrenjanintv ili matura kako lako. Predavanja će se uživo prenositi utorkom i četvrtkom u 10h, ali će biti postavljena na našim tjubovima. Na taj način učenici će moći da pregledaju predavanja koliko god puta budu želeli -objasnio je Šper.
Nosilac projekta je Biznis inkubator Zrenjanin, a partneri su grad Zrenjanin, Školska uprava Banata i HD Film Zrenjanin. Uz podršu komanije Agroživ Žitište koja je generalni pokrovitelj.