Maturantski ples u centru grada

Oko 1400 zrenjaninskih maturanata plesalo je danas kadril u centru grada, u okviru manifestacije "European quadrille dance festival", koja se održava istovremeno u više desetina evropskih gradova.

 


Maturanti su, na potezu između "Vodotornja" i Gradske kuće, plesali uz kompoziciju Johana Štrausa "Šišmiš", odeveni u bele i crvene majice, dok su "specijalni" plesački rekviziti bili beli kišobrani. Uz pozdravne reči učesnicima i najlepše želje, ples je otvorio gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.

 

     


- Ovo je jedan od tradicionalno najlepših i najveselijih dana u našem gradu. Dan kada glavnu ulicu preplavite vi, mladi, vedri, raspoloženi, nasmejani ljudi, na pragu punoletstva i novog života. Dan kada svoju energiju i želju za životom raspete svuda naokolo pa se i mi, malčice stariji od vas, napajamo njome. Divno je to što zrenjaninski maturanti učestvuju u evropskoj mainfestaciji kakva je ova, manifestaciji koja se održava u mnogim gradovima Evrope. Dobro je što zrenjaninski maturanti dele slične vrednosti kao i njihovi evvropski vršnjaci, što se uče istim navikama i običajima, jer će oni, naša deca, biti ti ravnopravni građani Evrope. Želim vam dobar život, pun radosti i ostvarenih ambicija, želim vam da budete uporni i vredni kako biste sutra bili ostvareni i zadovoljni ljud – rekao je Mihajlov.

 

     


Koordinator manifestacije, Nikoleta Dojkić kaže da je u Maturantskom plesu ove godine učestvovalo četrdesetak gradova iz sedam država u Evropi.
Posebno sam ponosna što i Zrenjanin učestvuje o toj manifestaciji, zajvaljujući ljudima koji vode ovaj grad, a ono što je izuzetno značajno jeste da su sa nama danas plesala i deca sa smetnjama u razvoju što mislim da niko do sada nije izveo – kazala je Nikoleta napominjući da je naš grad prošle godine proglašen za najuspešniji u Srbiji, ali i peti u Evropi od ukupno 57 gradova, jer je okupio najveći broj maturanata, njih preko 1.400.