Пријем за учеснике '' Европског села '' из Румуније и Словеније

Гости зрењанинске Градске куће били су ученици из Румуније и Словеније, који су учествовали на манифестацији „Европско село“ која се одржала на главном тргу у Зрењанину.

 

Председник Скупштине града Александар Мартон приредио је пријем ученицима Средње школе „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара и „Друге основне школе“ из Цеља, као и за њихове домаћине, ученике и директоре основних школа „Ђура Јакшић "Зрењанин и" Младост "Томашевац.

 

      

 

Манифестација „Европско село“ укључује представљање земаља ЕУ, док су Румунија и Словенија саме себе представиле. Идеја је покренута у основној школи у Томашевцу, јер, како каже директор школе Слободан Ракић, 75% младих није имало прилику да путује у ЕУ.

 

     

 

Тридесетак ученика из Темишвара и Цеља посетило је салу градске скупштине, гдје их је дочекао председник Скупштине града Александар Мартон, док им је Миодраг Грубачки из кабинета председника представио историју сале градске скупштине.

 

 

У име гостију Игор Тополе, директор "Друге основне школе" из Цеља и Љубица Попадић, наставница Средње школе "Доситеј Обрадовић" из Темишвара захвалили су се на срдачној добродошлици и пријему у Зрењанину.