Prvomajski turnir "Petlića" u Ečki

Na stadionu fudbalskog kluba "Jedinstvo" u Ečki, otvoren je tradicionalni turnir u fudbalu za kategoriju "Petlići". Turnir je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Goran Kaurić, a lopte, poklon Grada Zrenjanina uručio je zamenik predsednika Skupštine grada Predrag Jeremić.
- Danas smo gosti kluba koje u Ečki radi od 1945. godine. Atmosfera je lepa, tu su i roditelji tako da je ovo jedan vid porodičnog, prazničnog okupljanja – rekao je Kaurić napominjući da je u organizovanju ovog sportskog okupljanja najmlađih finansijski učestvovao i Grad Zrenjanin.
 
 
 
- Grad je pomogao kako bi ovaj klub sa dugogodišnjim tradicijom uspeo da očuva takmičarsku ekipu jer su uslovi u kojima rade izuzetno teški, finansijska situacija je loša i zato smo morali da intervenišemo. I uvek ćemo kada je to neophodno kako bismo pomogli uspešnim klubovima da opstanu. Ovde je veliki brroj mladih ljudi i svakako je bolje da se okupljaju na sportskim tereneima nego u kafanama – rekao je Kaurić.
Predsednik fudbalskog kluba «Ečka» Slobodan Krajnovć kaže da je turnir organizovan povodom 1. maja i da je namera da on postane tradicionalan i iz godine u godinu okupi što više ekipa iz okolnih mesta.
- Veoma smo zahvalni Gradu Zrenjaninu što brine o nama i ne dozvoljavaju da propadnemo – kaže Krajnović.