Студентски камп у Долењским Топлицама

Градоначелник Зрењанина, др Милета Михајлов, приредио је данас пријем за студенте који одлазе у омладински камп у Словенији. Пријему су присуствовали и председник Ротари клуба Петар Ћук и Радован Елековић, члан Савета за развој града.

 

 

 

Ови ученици су победници општинских такмичења из енглеског језика, немачког језика, српског језика и математике. Ови млади ученици заслужују подршку Града, јер су будућа снага нашег Града, рекао је градоначелник и објаснио разлоге за учешће Града у овом пројекту.

 

Елековић је истакао да је Ротари клуб основан у Зрењанину 1998. године и да је до сада организовао многе важне активности. Ова активност је организована са Загорским клубом у који ће ићи четворо деце из Зрењанина и четворо деце из Брчког - објаснио је Елековић.

 


 
 

 

Трошкове смештаја, трансфера и део џепарца покривају Ротари клубови, а очекивања су да ће у наредним годинама у овај програм бити укључено више деце, а трошкове ће покрити Rotary International, i.e. Matching Grant (MT) .

 

Критеријуми за избор деце били су успеси, тако да су изабрани победници општинских такмичења: Вера Јовановић, српски језик, Ана Видрић, енглески језик, Леона Надјиван, немачки језики и Милан Кљајић, математика - додао је он.