Sutra deveta ''Noć muzeja''

Deveta manifestacija kulture "Noć muzeja" održava se sutra (subota, 19. maj), u 65 gradova i naselja u Srbiji, u trajanju od 18 do 02 sata posle ponoći. U Zrenjaninu, manifestacija se održava na deset lokacija i obuhvata 25 različitih programa i sadržaja.
 
U jednoj noći 3.000 muzeja širom Evrope otvara svoja vrata predstavljajući premijerne izložbe i programe koji bude radoznalost svih posetilaca. Pod okriljem evropske i domaća "Noć muzeja" ujediniće preko 150 institucija kulture, a samo u Beogradu biće održana na 64 lokacije. 
 
 
 
Kako je saopštio organizator, Umetničko-produkcijska grupa "Noć muzeja", ovogodišnja manifestacija održava se pod sloganom "Odličan provod u muzejima". "Noć muzeja" će opet pokušati da, muzeje približi "običnoj" i "nemuzejskoj publici" i omogućiti im da u nesvakidašnjem terminu (18-02 časa) prošetaju najlepšim lokacijama Srbije i posete jedinstvene izložbe pripremljene samo za ovu noć. U osmoj "Noći muzeja", podseća organizator, prošle godine je Beograd zabeležio 280.000 poseta, Novi Sad 105.000 dok je Šapcom u Noći muzeja prošetalo 19.000, a Zrenjaninom više od 10.000 ljudi.
 
"Noći muzeja" po prvi put priključili su se Apatin, Bački Petrovac, Gornji Milanovac, Irig i Paraćin.
 
U zrenjaninsku "Noć muzeja" ove godine uključeno je 10 učesnika: Narodni muzej, Savremena galerija, Kulturni centar, Istorijski arhiv, Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", Narodno pozorište "Toša Jovanović", PU "Zona unapređenog poslovanja  - BID", UG "Lavli Džavli", Muzej destrukcije - Umetnička asocijacija Zrenjanin – PAOR i Arhiv fotografije.
 
Program u "Noći muzeja" u Zrenjaninu besplatan je na svim lokacijama.
 
Pokrovitelj nacionalne "Noći muzeja" je Ministarstvo kulture Republike Srbije.
 

Ovde možete preuzeti kompletan program "Noći muzeja" u Zrenjaninu