Тренинзи за особље општинских канцеларија ЛЕР

Током прошле недеље у Ечки је одржан тродневни семинар за општинске службенике из 9 општинских канцеларија / одељења за локални економски развој, који су одабрани у фази припреме пројекта „Наша заједничка мисија-мале канцеларије за ЛЕР на путу до великих успеха" који ће присуствовати семинару интегрисаном у овај пројекат који подржава Фонд за отворено друштво, и осим ЦенТриР-а који је водећи партнер, Градске управе Зрењанина и Крагујевца и Општина Пећинци такође учествују као партнери.

 

 

На основу анкете о капацитетима општинских ЛЕР / одељења, урађене у двадесетак општина, пројектни тим је одлучио да обуку функционера 9 општина: Шид, Бач, Ириг, Бечеј, Нови Бечеј, Нова Црња, Топола , Бела Црква и Ковин. Уводни семинар организован је у Ечки, а имао је за циљ да упозна учеснике о свим релевантним питањима локалног економског развоја, а најважнији део обуке била је студија случаја резултата које су постигли ментори из Крагујевца, Зрењанина и Пећинца. Након семинара, учесници су умрежавање с канцеларијама ментора оценили као најважније у нади у даљу сарадњу. Пре неколико година ове менторске канцеларије биле су у идентичној ситуацији као одабране канцеларије на Пројекту, и успеле су да савладају све препреке, решавајући проблеме и замке са којима су се руководиоци суочили на почетку свог рада.

 

Следећи петомесечни корак ове обуке је организовање 3 једнодневне радионице ментора ЛЕР канцеларија за њихове групе општина које завршавају пуни круг образовања.