Zlato za fudbalere Tehničke škole na Školskoj olimpijadi

U sali Gradskog veća grada Zrenjanina danas je Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, priredio prijem za ekipu Tehničke škole iz Zrenjanina u malom fudbalu, koja je osvojila prvo mesto na upravo završenim IX Olimpijskim igrama učenika Srbije u Sremskoj Mitrovici. Prijemu je prisustvovao i direktor Tehničke škole, Milinko Babić, kao i mr Vojislav Matić, član Gradskog veća zadužen za sport i Srđan Bogaroški, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina. 
 
 
Uspeh naše ekipe utoliko je veći, jer je to jedina osvojena medalja za Grad Zrenjanin u ekipnim sportovima na ovoj školskoj olimpijadi, a do nje su učenici Tehničke škole stigli bez poraza i u konkurenciji devet ekipa iz cele zemlje. Prethodno je trebalo proći i kvalifikacioni ciklus, preko gradskog, regionalnog i pokrajinskog ranga, kao i predtakmičenje na samom olimpijskom turniru u Sremskoj Mitrovici. Konačno, zabeležene su četiri pobede, protiv srednjoškolskih ekipa iz Kragujevca, Trstenika, Smedereva i Vranja, u kojima je bilo i igrača koji nastupaju u prvoligaškim klubovima malog i "velikog" fudbala. 
 
 
Čestitajući učenicima i direktoru škole na odličnom sportskom rezultatu i uspešnom predstavljanju svoje škole i grada na najvećoj smotri školskog sporta u Srbiji, predsednik zrenjaninske Skupštine naglasio je značaj bavljenja sportom, ali i pozvao sve koji mogu da pomognu njegov razvoj.
- Nažalost, ekonomska kriza nekako najviše pogađa upravo kulturu i sport i to je slučaj svuda u svetu. Mi se trudimo, to ćemo činiti i dalje, da se postojeća finansijska sredstva tako preraspodele da se pomogne svim klubovima, uključujući i klubove u seoskim sredinama koji teže funkcionišu nego gradski, ali i školskom sportu, a realno svima koji postižu dobre i kvalitetne rezultate i koji mogu postići  uspehe na širem planu. Pozivam još jednom sve koji se bave privredom i koji su u mogućnosti, da pomognu našim klubovima, da napravimo to partnerstvo kao što je bio slučaj sedamdesetih i osamdesetih godina, u vreme najvećih sportskih uspeha gradskih klubova – napomenuo je Marton. 
 
Direktor Tehničke škole, Milinko Babić, kao nekadašnji sportista i fudbaler, našao se ovoga puta i u ulozi selektora i trenera i svojim ličnim angažmanom značajno je doprineo kvalitetnoj pripremi ekipe za učešće na Školskoj olimpijadi. On je ocenio bavljenje sportom kao osnov za razvoj mlade ličnosti i od profesora fizičkog vaspitanja, u školi čiji je direktor, zahteva da maksimalno posvete pažnju sportu i fizičkoj kulturi. O samom nastupu u Sremskoj Mitrovici kaže:
- Ponosimo se što smo prva škola u gradu koja je osvojila zlatnu medalju u fudbalu na školskim olimpijadama. Dogovorili smo se, a mi dogovoreno i poštujemo, da nećemo stati na ovome i da ćemo i u narednom olimpijskom ciklusu dostojno predstavljati i školu i grad. Ovi đaci su i vredni i uporni sportisti, maturanti koji odlaze iz škole dobiće zamene, pa verujem da ćemo uspeti da zadržimo kvalitet koji sada posedujemo – istakao je Babić.
 

 
Uz konstataciju da je školski sport baza za sve kasnije sportske uspehe, mr Vojislav Matić, takođe nekadašnji đak Tehničke škole, još jednom je istakao da su sportisti najbolji "brend" našeg grada.
- Bavljenje sportom u Tehničkoj školi, što znam iz ličnog iskustva, ima tradiciju i kontinuitet i pridaje mu se jednaka pažnja kao i bavljenje naukom. Zato i ne izostaju rezultati, poput ovog, na kom ja direktoru i učenicima sportistima najsrdačnije čestitam, a drugima poručujem da je široka školska baza u sportu nešto što se mora negovati, jer se iz nje regrutuju ne samo budući fudbaleri, već i sportisti u svim drugim pojedinačnim i ekipnim disciplinama – rekao je Matić.