Prijem za predstavnike juniorskih odbojkaških reprezentacija Balkana

Članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za resor sporta Zlatana Ankić danas je, u Plavom salonu Gradske kuće, priredila prijem za predstavnike juniorskih odbojkaških reprezentacija, učesnike Balkanskog šampionata koji se održava u Zrenjaninu od 7. do 11. avgusta, kao i za organizatore ovog takmičenja. Prijemu su prisustvovali i sekretar Skupštine grada, Milan Mrkšić, kao i poslanik u Skupštini AP Vojvodine, Ivan Bošnjak. 
 
      
 
U našem gradu, na još jednoj sportskoj smotri međunarodnog karaktera, okupili su se juniorski reprezentativci iz devet država – Turske, Moldavije, Grčke, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i domaćina, Srbije. Sve utakmice igraju se u novoj hali sportova, trenutno su u toku takmičenja u grupama, a završnica takmičenja i mečevi za plasman igraju se u subotu, 11. avgusta. Finalni meč na programu je u subotu, u 18.30 časova. Ekipe su smeštene u hotelu "Vojvodina" i ečanskom "Kaštelu".
 
      
 
Pozdravljajući goste, na srpskom i engleskom jeziku, Zlatana Ankić im je poželela prijatan boravak u našem gradu i dobre sportske rezultate, istakavši da je Zrenjanin bio prepoznatljiv u širim okvirima kao grad sporta i da se čine napori da to bude i danas, uprkos činjenici da je finansiranje u oblasti sporta veoma otežano i da nema sredstava za neke velike projekte. 
- Želimo da organizujemo više takmičenja poput ovog, i ne samo u odbojci. Mi imamo puno trofejnih sportova, tako da nema razloga da neki od njih ne budu zastupljeni u Zrenjaninu, kroz slična takmičenja. Uprkos krizi, mišljenja sam da, pre svega, uz dobru organizaciju, nećemo zaostajati za drugim sredinama – istakla je Ankićeva. 
 
U ime gostiju, na srdačnom prijemu zahvalio se Darko Đuričković, koordinator odbojkaških reprezentacija Srbije i direktor Balkanskog prvenstva u Zrenjaninu, a potom su to pojedinačno učinili i predstavnici svih reprezentacija učesnica.