Prijem za stipendiste Ruske Federacije

Radovan Bulajić, predsednik Skupštine grada Zrenjanina i Milan Mrkšić, sekretar Skupštine grada, primili su danas troje svršenih maturanata Medicinske škole iz Zrenjanina, koji su postali stipendisti Ruske Federacije i nastaviće školovanje u ovoj zemlji.
 
Ana Muc studiraće psihologiju na Državnom pedagoškom univerizetu u gradu Lipecku, Aleksandar Borić studiraće medicinu na Državnom medicinskom fakultetu u Rostovu na Donu, a Ivan Krndija upisao je studije informatike na Državnom politehničkom univerzitetu u Sankt Peterburgu. Prijemu je prisustvovao i otac Aleksandra Borića, Dragan Borić. 
 
      
 
Podsećamo, dobijanje stipendije za troje budućih akademaca iz Zrenjanina usledilo je nakon što je proletos delegacija Medicinske škole boravila u gradu Belgorod u Rusiji, na poziv tamošnjeg Državnog naučnoistraživačkog instituta, uz nesebično zalaganje profesorke sociologije u Medicinskoj školi Gorice Krstić, profesora ruskog jezika Milorada Lakića, kao i dr Milice Martinov i direktora škole Radivoja Velisavljevića. Mladi Zrenjaninci tako će, o trošku Ruske vlade, studirati pod istim uslovima kao i njihovi vršnjaci, studenti, u Rusiji. U nastavku saradnje, Medicinska škola u Zrenjaninu biće tokom jeseni domaćin delegaciji pedagoga i učenika sa Medicinskog koledža iz Rusije.
 
 
Stipendisti Ruske Federacije obratili su se lokalnoj samoupravi u Zrenjaninu s molbom da im pomogne u pokrivanju troškova putovanja do Moskve, što je i prihvaćeno, o čemu su Anu, Aleksandra i Ivana informisali Radovan Bulajić i Milan Mrkšić.
 
Ana Muc, Aleksandar Borić i Ivan Krndija imaju jedinstvenu priliku da se školuju u prestižnim akademskim ustanovama, ali i da budu dostojni ambasadori svoje zemlje i svog grada u prijateljskoj Ruskoj Federaciji.