Saglasnost na inicijativu za uspostavljanje saradnje s gradom Noginskom

Članovi Gradskog veća Grada Zrenjanina na današnjoj, 2. sednici, dali su saglasnost na predlog Zaključka o pokretanju inicijative za uspostavljanje saradnje između grada Zrenjanina i grada Noginska, u Ruskoj Federaciji, čime su nastavljene aktivnosti dogovorene tokom nedavne posete našem gradu ambasadora Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandra Konuzina.
 
      
 
Kako je istakao zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić, predsedavajući na današnjoj sednici Gradskog veća, usvajanje ovog zaključka predstavlja početak jedne lepe priče koja bi trebalo da, osim uobičajenih formalnosti u odnosima između dva grada, donese i ozbiljniju saradnju u oblasti kulture, sporta i naročito privrede. Na osnovu navedenog, predlaže se Skupštini grada da donese Zaključak o pokretanju inicijative za uspostavljanje saradnje između Zrenjanina i Noginska.
 
Osim ove odluke, članovi Gradskog veća danas su utvrdili Predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Zrenjanina, kao i o dopuni Poslovnika Skupštine grada Zrenjanina, na osnovu koje se predviđa da Skupština grada može postaviti pomoćnike predsednika Skupštine i to najviše tri pomoćnika. Predlog je obrazložio sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić.

      
 
Gradski većnici dali su i saglasnost na Predlog rešenja o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina, čime su ozvaničena neka od kadrovskih rešenja i izmena do kojih je došlo u Odeljenju za poslove opšte uprave i Odeljenju za poslove društvenih delatnosti. Predlog rešenja je obrazložila Jasmina Malinić, zamenica načelnika Gradske uprave.