Реконструкција базена, планиран је аква парк

Заменик градоначелника Чедомир Јањић посетио је данас, са сарадницима, обнову затвореног базена. Истакао је да би реконструкција значајно побољшала услове за тренирање пливача, потенцијалних нових првака.
- Зрењанин је познат по пливачима и лошим условима за тренирање. Верујем да ће ова реконструкција отклонити проблем. Ово је само први корак који Град чини за пливаче и ватерполисте. Планирана је изградња аква парка, како је и обећано у предизборној кампањи. Да, направићемо аква парк током нашег мандата, али не као у другим градовима, већ најбољи у Србији. Ми радимо на томе, дизајнирање пројекта је већ започело, желимо аква парк који ће радити током свих 12 месеци и који ће бити права туристичка атракција - рекао је Јањић.

 

      

 

Душан Дамњановић, управник базена, каже да су радови почели на лето, а требало би да буду завршени до 1. октобра.
- Реконструкцију затвореног базена изводи ваљевска компанија Кеј. Реконструкција укључује нове плочице, инсталације, тоалете и све оно што је неопходно за стварање бољих услова и за грађане и за купаче. Такође се надам да су планови за реконструкцију отвореног базена завршени, то је планирано за следећу годину, тако да ћемо моћи да будемо поносни на свој базен - рекао је.

 

      

 

Укупна вредност је 17 милиона динара, а средства обезбеђује буџет града Зрењанина.

 

Прошле године Град је уложио у изградњу нове котларнице побољшавајући систем грејања и учинио га енергетски ефикасним.

 

Реконструкција је веома важна за спортисте Зрењанина јер су морали да путују у оближње градове на своје тренинге, док је наш базен, после наредбе инспекције, чак неко време био затворен.