Održana 35. sednica Skupštine grada

Скупштина

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su na današnjoj sednici odluku kojom je investitorima data mogućnost da građevinsko zemljište plaćaju u ratama kao i uz odobravanje popusta za jednokratno plaćanje.

Kako se u obrazloženju navodi, tom Odlukom o utvrđivanju načina plaćanja i odobravanju popusta za jednokratno plaćanje cene građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina utvrđena je mogućnost plaćanja cene građevinskog zemljišta u postupku otuđenja istog u ratama kao i odobravanje popusta za jednokratno plaćanje.

 

 

Odlukom se utvrđuje mogućnost odobravanja popusta i za investitore koji uplate najmanje 50 odsto od utvrđene cene u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora sa gradonačelnikom kojim se preciziraju i ostali bitni elementi ugovora u skladu sa predlogom ove Odluke.

 

Odbornici su danas usvojili i Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina na lokalitetu ''BAGLjAŠ ZAPAD'', kao i Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina na lokalitetu ''JUGOISTOK - II''.

 

Gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao da se gotovo na svakoj sednici uvode novine koje su zapravo stimulacije za potencijalne investitore.

- Svesni smo da se borimo i sa drugim gradovima na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta, i država Srbija se bori sa drugim državama u okruženju da privuče investitore. Naravno, kada se investitor opredeli da dođe u Srbiju, mi se između gradova moramo izboriti da oni dođu baš u Zrenjanin, da ovde otvore pogon i ovde zaposle ljude, a to je najveći problem u gradu. Ova lokalna vlast se maksimalno trudi da zaposli Zrenjanince, a da bismo sve to uradili smišljamo razne načine kako da privučemo investitore i jedna od tih stimulacija je i plaćanje na rate do pet godina, kao i popusti za jednokratno plaćanje građevinskog zemljišta za koje su investitori zainteresovani. Drago mi je što su danas te odluke usvojene, raspisaćemo nove konkurse za nove investitore koji će se javiti u narednih 30 dana, a nadam se da ćemo vrlo brzo nakon toga potpisivati nove ugovore i da će ti investitori krenuti da grade pogone - rekao je gradonačelnik Janjić.

   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2949/skupsstina.jpg