Janjić ličnost godine u oblasti politike po izboru čitalaca lista ''Zrenjanin''

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, proglašen je za ličnost protekle godine u oblasti politike, u tradicionalnoj akciji regionalnog nedeljnika “Zrenjanin”. On je dobio 1.367 glasova čitalaca lista, što je najveći broj u svih sedam oblasti u kojima su se birale ličnosti godine - politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina. Ovu akciju list “Zrenjanin” realizuje peti put, glasanje je trajalo dva meseca, a čitaoci su redakciji dostavili ukupno 3.198 ispunjenih kupona iz novina. 
 
 
Prema propozicijama, kandidati koje su čitaoci predlagali osobe su koje su rođene, žive i rade u regionu srednjeg Banata, zatim oni koji su ovde rođeni, ali više ne žive u rodnom kraju, kao i ljudi koji su poreklom iz drugih sredina, a sada žive i rade u srednjobanatskom okrugu. Bitno je da su u proteklih godinu dana postigli izuzetne, vredne i cenjene rezultate u oblasti kojom se bave i da su svojim angažovanjem doprineli afirmaciji ove sredine.
 
Priznanja nagrađenima uručena su na današnjoj svečanosti u ambijentu izložbenog salona Istorijskog arhiva u Zrenjaninu. Pozdravljajući prisutne, urednik “Zrenjanina” Dalibor Bubnjević rekao je da je svake godine odziv čitalaca na učešće u akciji sve veće i da su svi pristigli glasački listići potpisani imenom i prezimenom, što govori o poverenju učesnika u glasanju prema listu.
- Uvereni smo da će ova akcija postati tradicionalna, na način kao što je to “sportista godine”, koji se bira duže od šest decenija. Pokazalo se da čitaoci koji su glasali itekako znaju da cene kvalitete svih javnih ličnosti, bilo da su političari, profesori, lekari ili novinari i uveren sam da je ta “oštrica” veoma, veoma precizna, da uvek nagradi one koji su dobro radili - kazao je Bubnjević i objasnio da se upravo zbog kontrole sistema glasanja odustalo od glasanja putem interneta, jer je svaki isečak iz novina, odnosno glasački listić koji je stigao u redakciju lista, potpisan.       
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, popeo se ove godine na najvišu stepenicu među političarima, a kako je istakao u obraćanju nakon dodele priznanja, nagrada mu je značajna, jer stiže od čitalaca lista.   
- Ponosan sam što su Zrenjaninci, što su čitaoci lista “Zrenjanin” glasali u tolikom broju i što sam dobio ovu laskavu titulu. Sigurno je to potvrda i nekog mog rada, ali i ne samo mog, već celog mog tima, i potvrda onog što smo radili u prethodnom periodu. Drago mi je što Zrenjaninci imaju poverenje u mene i moj tim - prokomentarisao je gradonačelnik dobijeno priznanje, koje mu je uručila Ljiljana Bailović, dugogodišnja urednica u listu “Zrenjanin”.  
 
 
Za ličnost godine u oblasti privrede proglašen je Živanko Radovančev, dugogodišnji rukovodilac kompanije “Mlekoprodukt”, među poljoprivrednicima je ovoga puta najbolji Vojislav Mrkšić, direktor zemljoradničke zadruge “Mrkšićevi salaši”, dok je u oblasti medija izbor pao na vlasnicu zrenjaninske KTV televizije Danicu Radić. 
 
U oblasti kulture najviše glasova je zaslužila Ivana Kukolj Solarov, zamenica direktora NP “Toša Jovanović”, među prosvetarima je priznanje pripalo direktorki zrenjaninske OŠ “Đura Jakšić” Vesni Mađarov, a u oblasti medicine specijalisti kardiologu dr Miroslavu Radoviću, vlasniku poliklinike “Radović”.