Paketići za mališane u vrtićima na teritoriji MZ ''Dositej Obradović''

Savet zrenjaninske MZ “Dositej Obradović”, u saradnji sa organizacijom Crvenog krsta i kompanijom “BB Trade” (Persu marketi), povodom školske slave Svetog Save, organizovao je dodelu prigodnih paketića mališanima u tri dečja vrtića na teritoriji te mesne zajednice.  
 
 
U pitanju su vrtići “Neven”, “Sunčica” i “Leptirić”, koje su u petak, na dan Svetog Save, posetili predstavnici donatora, Saveta mesne zajednice i Predškolske ustanove. Već tradicionalnu akciju MZ “Dositej Obradović” realizuje svake godine povodom nekog značajnog praznika, a ovog puta to je bilo prilikom školske slave koju obeležava i Predškolska ustanova Zrenjanin u svojim vrtićima.
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Saveta MZ “Dositej Obradović” Duško Radišić istakao je da su ovakve akcije višestruko korisne.
"Imamo danas zadovoljstvo da obiđemo naša tri vrtića koji se nalaze na teritoriji mesne zajednice “Dositej Obradović”. Želimo da razgovaramo i sa vaspitačima, sa direktorom Predškolske ustanove, šta je to što je vrtićima potrebno i na koji način mesna zajednica može da se poveže s lokalnom samoupravom, kako bi obezbedili što bolje uslove za rad vrtića i boravak dece u njima", kazao je Radišić i zahvalio se kompaniji “BB trade” na donaciji.
 
 
Zahvaljujući se svima koji su učestvovali u ovoj akciji, direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović rekao je da su time iskazali brigu o Predškolskoj ustanovi i mališanima u ovim vrtićima. On je izrazio želju da će sličnih lepih dešavanja u narednom periodu biti još više.
 
Deca u vrtićima zahvalila su se na poklonima onako kako najbolje umeju - crtežima na kojima su prikazali lik Svetog Save i prigodnom izložbom o našem najvećem svetitelju, utemeljivaču Srpske pravoslavne crkve, države i školstva.