Snežana Vučurević postavljena za načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga

U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga organizovana je primopredaja funkcije načelnika upravnog okruga, nakon postavljenja Snežane Vučurević za načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga rešenjem Vlade Republike Srbije.

 

 

Primopredaji dužnosti i prijemu prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednici jedinica lokalnih samouprava u Okrugu. 

Vučurević je istakla da je velika čast dobiti poverenje Vlade Srbije za obavljanje ovako odgovornog posla i da će svo svoje znanje i iskustvo u rukovođenju i ostalim oblastima,  iskoristiti da posao obavlja na najbolji mogući način, a svakako u interesu svih građana. 

 

 

- Poverenje koje mi je ukazala Vlada sa sobom nosi i odgovornost da se ono i opravda. Trudiću se da savesno, odgovorno, u interesu svih građana i u skladu sa svojim nadležnostima, zakonima i smernicama Vlade Republike Srbije opravdam ukazano poverenje. Očekujem dobru saradnju sa svim republičkim i pokrajinskim organima, institucijama, gradonačelnikom, predsednicima opština, medijima i stručnom službom, jer, samo zajedno možemo stvoriti bolje uslove za kvalitetniji život građana - kazala je ona.

 

 

Nova načelnica, kakao je navela obraćajući se novinarima, radila je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Žitištu, jedno vreme kao pomoćnik, zatim i kao direktor škole, a radila je i u Pedagoškom zavodu Vojvodine na poslovima samostalnog stručnog saradnika.  

 

 

Dosadašnji načelnik Dušan Šijan sada je načelnik odeljenja IKT u Gradskoj upravi, a uz čestitke načelnici, zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji. 

- Koristim priliku da gospođi Vučurević čestitam na preuzetoj obavezi kontrole sprovođenja zakona i sprovođenja politike Republike Srbije u Srednjobanatskom okrugu, želim joj uspeha u radu i siguran sam da će biti uspešnija nego ja - kazao je Šijan.