Više od hiljadu mladih rukometaša na ''Trofeju grada Zrenjanina''

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac danas je, u novoj zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, svečano otvorio drugi “Trofej grada Zrenjanina”, međunarodni rukometni turnir za mlađe kategorije. U obe konkurencije, muškoj i ženskoj, turnir je okupio više od hiljadu učesnika, prijavljeno je više od 70 ekipa, a stigle su iz cele Srbije i nekoliko zemalja u okruženju i regionu. Nadmetaće se generacije rođene 2000, 2002. i 2004. godine, dok će se najmlađi, 2005. godište, takmičiti u mini rukometu. Organizator turnira je ŽRK “Proleter”, uz podršku Grada Zrenjanina, muškog RK “Proleter”, ORK “Zrenjanin” i OŠ “Žarko Zrenjanin”.
 
 
 
Otvarajući turnir, zamenik gradonačelnika je svim učesnicima poželeo uspešne nastupe i prijatan boravak u našem gradu.
“Prošle godine turnir je bio odlično organizovan, mnoge ekipe su ponovo došle u Zrenjanin, ali je i dosta onih koji su sada prvi put ovde. Grad Zrenjanin dobar je domaćin ovakvih manifestacija i u našem gradu danas je budućnost rukometa sa ovih prostora. Za ekipe iz Zrenjanina ovo je i prilika da se nadmeću sa klubovima iz drugih gradova, drugih država, da možda vide na čemu još treba da rade i šta da popravljaju u igri, s ciljem da se Zrenjanin vrati na ono mesto na kom je nekada u rukometu bio”, poručio je Saša Santovac.
 
 
 
Direktor turnira Zlatko Čaušević kaže da turnir traje do nedelje, da se utakmice igraju na tri lokacije: “Kristalnoj dvorani”, renoviranom “Medisonu” i Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, a da su završni mečevi na programu u nedelju, u “Kristalnoj dvorani”, od 12 časova. Zadovoljan je odzivom učesnika i brojem ekipa koje su ove godine stigle u Zrenjanin.
“Ima tu i nekih zvučnih imena, poznatih klubova, i želja nam je da se kao domaćini pokažemo u što boljem svetlu i da ovo bude još jedna stepenica u našim nastojanjima da “Trofej grada Zrenjanina” bude najbolji rukometni turnir u zemlji. Ovo su naša deca, naša budućnost, oni treba, pre svega, sutra da postanu ljudi i zato mi insistiramo i na fer-pleju, na međusobnom druženju, upoznavanju”, naglašava Čaušević i najavljuje i učešće nekoliko domaćih ekipa na trurniru.
“Duga je ovde rukometna tradicija koju se trudimo da održimo. Nosilac je muški rukometni klub “Proleter”, tu je mladi klub, ORK “Zrenjanin”, kao i ženski rukometni klub “Proleter”, dakle nastupiće sva tri kluba, sa devet selekcija”, navodi Čaušević.
 
 
 
Među učesnicima turnira su i sportski prijatelji iz Makedonije, rukometni klub “Vardar” iz Skoplja, koji je u Zrenjanin doveo tri svoje selekcije, dve muške i jednu žensku, godišta od 2000. do 2003. Trener tog kluba Slobodan Čivlački kaže da su učestvovali i na prošlogodišnjem turniru i da su se rado odazvali pozivu organizatora da ponovo dođu. 
“Organizacija je odlična, sve je u redu, uslovi za igru su dobri i zaista nemamo primedbi. Deca su zadovoljna”, kaže Čivlački.