Bogat ''borilački'' sportski vikend najavio sutrašnji spektakl Srbija - Nemačka

Prethodnog vikenda Zrenjanin je bio domaćin dva međunarodna i jednog državnog turnira u borilačkim sportovima, kao i međunarodnog stručnog seminara, na kojima je učestvovalo više stotina takmičara, a sva ta takmičenja na najbolji način su najavila sutrašnji spektakl na gradskom bazenu, vaterpolo meč Svetske lige Srbija - Nemačka.
 
 
 
U organizaciji Omladinskog džudo kluba “Proleter MD” Zrenjanin u subotu je u “Kristalnoj dvorani” održan 35. Međunarodni osmomartovski turnir u džudou za mlađe kategorije, na kom je nastupilo oko 400 takmičara iz 45 klubova sa teritorije Srbije. Učešće je uzelo i sedam ekipa iz Rusije, Slovenije, Rumunije i Mađarske, te je turnir i ove godine imao internacionalni karakter. Zapažen je bio i nastup domaćina, OJK "Proleter MD", čijih je 35 takmičara osvojilo dvadesetak medalja. U uzrastu mlađih pionira (rođenih 2005. i 2006. godine) domaća ekipa osvojila je šampionski pehar, dok je u ukupnom plasmanu na turniru zauzela 2. mesto, iza beočinskog "Cementa".
 
 
U karate sali Doma borilačkih sportova u petak, subotu i nedelju održan je “Hall of Fame” masters seminar borilačkih veština. Na seminaru su učestvovali predstavnici svetske organizacije “Hall of Fame” Vitor Lagato i Marco Lagato iz Portugala. Pored njih učestvovalo je 19 majstora različitih borilačkih veština iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i Srbije, kao i oko 80 učenika. Na seminaru su prikazane različite borilačke veštine, kao i veštine samoodbrane sa oružjem i bez oružja i realnim situacijama. Ovaj seminar je organizovao je ninđucu klub “Bujinkan” Zrenjanin kao promociju u “Hall of Fame” i nominacije za nagradu takmičarke Biljane Tapavički Pavlov i trenera Siniše Garčeva.
 
Fotografija: Srđan Marić
 
Juče je Zrenjanin ugostio i 600 takmičara iz 11 zemalja na 7. “Zrenjanin open” tekvondo kupu, organizovanom za sve uzrasne kategorije, u obe konkurencije, koji su se nadmetali u formama, borbama, kik i visinskom razbijanju.
 
 
 
Istovremeno se na novom parketu hale “Medison” odvijalo takmičenje u rvanju, a rvački klub “Proleter” bio je organizator prvog Kupa Srbije u grčko-rimskom stilu za mlađe pionire, uzrasta do 13 godina. Uz učešće takmičara iz svih domaćih klubova, prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su rvači “Sente”, drugi su bili domaćini, rvački klub “Proleter”, a treći rvački klub “Potisje” iz Kanjiže.
 
 
 
Danas, u popodnevnim časovima, očekuje se dolazak u Zrenjanin vaterpolo reprezentacije Nemačke, koja će večeras održati i trening, a utakmica 5. kola Svetske lige Srbija - Nemačka igra se sutra na gradskom bazenu, u 18 časova, uz direktan TV prenos na programu RTS-u. Prema poslednjim informacijama, ulaznica za meč više nema i naši “zlatni delfini” imaće sigurno najveću moguću podršku sa tribina.