Čelnici Vaterpolo saveza Srbije i grada najavili spektakl u Zrenjaninu

Do vaterpolo meča 5. kola Svetske lige Srbija - Nemačka, koji će se odigrati u Zrenjaninu, ostalo je još nedelju dana, a čelnici Vaterpolo saveza Srbije i Grada Zrenjanina ističu da će sve biti spremno za taj značajan sportski događaj 14. marta. Javnosti su se tim povodom danas obratili predsednik Vaterpolo saveza Srbije i nekadašnji proslavljeni reprezentativac Milorad Krivokapić, izvršni direktor VSS Zoran Avramović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
 
Gradonačelnik Janjić rekao je da je u pitanju sportski događaj od značaja ne samo za grad Zrenjanin, već i za Srbiju i šire, jer će naš grad ugostiti svetske i olimpijske prvake i trostruke osvajače Svetske lige u vaterpolu.
“Drago mi je što imamo uslove u Zrenjaninu za organizovanje takvog sportskog spektakla i siguran sam da će tako i biti 14. marta. Više puta sam ponovio da, bez obzira koliko novca ulažemo u sport, u školski sport, u klubove i infrastrukturu, želimo da organizujemo i velika takmičenja, ovako velike utakmice, ne samo u vaterpolu nego i u drugim sportovima, i siguran sam da će se ova godina pamtiti po tome”, naglasio je Janjić i pozvao Zrenjanince da dođu na utakmicu i pozdrave naše “zlatne delfine” u svom gradu.
 
Predsednik VS Srbije Milorad Krivokapić rekao je da je Vaterpolo savez nastoji da što više navijača širom Srbije, van Beograda, može da vidi i pozdravi našu najtrofejniju reprezentaciju, te da je za domaćina ovog meča izabran Zrenjanin, koji se već dokazao dobrom organizacijom i gostoprimstvom najboljim vaterpolistima. On se zahvalio Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku na prihvatanju organizacije ove, za reprezentaciju Srbije, značajne utakmice.
 

“Borimo se za prvo mesto u grupi, u takmičenju koje smo osvojili u tri poslednje sezone. Nadamo se da će tako biti i ove godine i drago mi je što će Zrenjaninci uživo moći da vide ono najbolje što Srbija danas ima - a to su naši šampioni, olimpijski pobednici iz Rija. Pored Novaka, pored košarkaša, odbojkaša, oni su ti koji pronose slavu Srbije i u poslednje tri godine na svim međunarodnim takmičenjima čula se samo jedna himna, “Bože, pravde”, kazao je Krivokapić i dodao da će reprezentacija Srbije u Zrenjaninu nastupiti u najjačem sastavu.
 
Izvršni direktor VSS Zoran Avramović ocenio je utakmicu značajnom, jer pobeda našoj selekciji obezbeđuje plasman u završnicu Svetske lige i ove godine.
“Ozbiljno pristupamo utakmici, iako smo Nemačku već savladali u prvom meču rezulatom 15:9, jer nas očekuje ne samo nastup u Svetskoj ligi, već i odbrana titule svetskog prvaka, ove godine u Mađarskoj. Ne krijemo da želimo da odbranimo sve titule osvojene u poslednje tri godine. Davali smo šansu mlađim igračima u dosadašnjem toku takmičenja Svetske lige, sada ćemo igrati u najboljem sastavu, ali je selektor pripremio i nekoliko mlađih igrača i zamena, ukoliko to bude potrebno. Radujem se što smo ponovo u Zrenjaninu”, rekao je Avramović i naznačio da utakmica 14. marta počinje u 18 časova, uz direktan tv prenos na RTS-u.
 
 
Selektor Dejan Savić saopštio je sastav reprezentacije olimpijskog šampiona i branioca titule Svetske lige i osim “penzionisanih” Živka Gocića i Slobodana Nikića, u Zrenjaninu će nastupiti naša najjača selekcija: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Barseloneta), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Nemanja Ubović (Breša), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Branislav Mitrović (Eger), Đorđe Lazić (Partizan) i Strahinja Rašović (Barseloneta).
 
Selektor Savić izjavio je da naš tim za Zrenjanin vezuju lepe uspomene, nakon što je pre godinu dana ovde odigrao meč protiv Australije.
“Imali smo tada odličnu organizaciju, sjajan doček i sve je funkcionisalo besprekorno. Sa zadovoljstvom stižemo u grad na Begeju željni da se punim tribinama odužimo igrom i pobedom koja će nas definitivno odvesti na završni turnir Svetske lige”, istakao je selektor.
   

S obzirom na ograničene kapacitete gledališta na zrenjaninskom bazenu, svi koji žele da prisustvuju utakmici mogu već od sutra, 8. marta, kupiti ulaznice koje će se, po ceni od 400 dinara, prodavati na blagajni bazena (od 11 do 18 časova) i biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina (od 10-12 i od 18-20 časova).