Donacija kompanije ''Mamma's food'' manastiru Visoki Dečani

Zrenjaninska kompanija “Mamma’s food”, sa svojim prepoznatljivim proizvodima - pecivom i testeninom - koje potrošači nalaze u velikim trgovinskim lancima i pekarama “Jefta”, pozicionirala se na tržištu i kao društveno odgovorna kompanija. Danas je iz proizvodnih pogona kompanije otpremljena donacija manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji, a tom događaju prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i narodni poslanik Mirko Krlić. Iskoristili su priliku i da se upoznaju s proizvodnim kapacitetima kompanije, o čemu su razgovarali sa vlasnikom kompanije Miloradom Jeftićem, kom je Krlić uručio i posebnu zahvalnicu manastira Visoki Dečani. 
 
 
 
“Sreća darivanja posebna je kada se dariva na pravo mesto, tamo gde je naš narod najugroženiji, a posebno tamo gde je ugroženo monaštvo koje čuva našu kulturnu i istorijsku baštinu”, kazao je Krlić i dodao da su u kompaniji “Mamma’s food” to shvatili na najbolji mogući način. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posete kompaniji i donacije, zahvaljujući kojoj se šalje lepa slika iz našeg grada. 
“Uvek ističemo da nam je cilj da imamo što više finalnih proizvoda, a u slučaju kompanije “Mamma’s food” imamo brendirane, finalne proizvode iz našeg grada, sa našim sirovinama, koji se distribuiraju po čitavoj Srbiji, a pripema se i izvoz. Za svaku pohvalu je i njihovo dugogodišnje humanitarno angažovanje i društvena odgovornost, kao i dobra saradnja s Gradom Zrenjaninom”, naglasio je Radišić.       
 
 
Ovo je četvrti put kako “Mamma’s food” šalje na Kosovo i Metohiju tonu zamrznutih proizvoda, a kako ističu u kompaniji, ta tradicija biće nastavljena i u narednim godinama. Preporučuju i drugim ovdašnjim kolektivima da slede njihov primer i navode kako ovo nije jedina akcija pomoći koju realizuju.
“Svake godine stipendiramo 50 učenika i 20 sportista i obezbeđujemo im bonove za užinu u našim pekarama. Lepu saradnju imamo i sa osnovnom i srednjom školom “9. maj”, a uskoro ćemo i zaposliti i nekoliko osoba sa invaliditetom. Želja nam je da postanemo lider na tržištu ove vrste proizvoda i da dalje širimo proizvodne kapacitete”, ističe PR kompanije Nataša Zlatanov. 
 
 
Kompanija “Mamma’s food” osnovana je 2010. godine i bavi se proizvodnjom testenina i zamrznutog testa i peciva, sa prepoznatljivim brendom “Bakina testenina”. Zapošljava 60 radnika i snabdeva 1800 maloprodajnih objekata i trgovinskih lanaca u Srbiji, uz godišnju proizvodnju preko 800 tona zamrznutog testa i preko 2 miliona kesica testenina.