Ekipa ''Vodovoda i kanalizacije'' ide na finalni turnir ''Igrajmo za 16'' u Beogradu

Pobedom nad ekipom “Javnog preduzeća za urbanizam” rezultatom 3:0, ekipa zrenjaninskog JKP “Vodovod i kanalizacija” stekla je danas pravo učešća na finalnom turniru “Igrajmo za 16”, koji će se početkom aprila održati u Beogradu, a superfinale je zakazano za 9. april.  
 
Utakmica je odigrana u novoj zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, i bila je u većem delu čvrsta i neizvesna. Poluvreme je završeno bez golova, a u nastavku je presudila bolja fizička pripremljenost u proseku znatno mlađe ekipe “Vodovoda i kanalizacije” koja je na kraju potpuno zasluženo slavila. Šampionski pehar kapitenu Zoranu Srdiću uručio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. On je izrazio zadovoljstvo što je Grad Zrenjanin i ove godine, po peti put, uspešno organizovao i završio svoj deo turnira “Igrajmo za 16”.
 
 
“Ovaj memorijalni turnir održava se u znak sećanja na tragično poginule radnike Radio-televizije Srbije i sve građane Srbije postradale tokom NATO agresije na našu zemlju pre 18 godina i predstavlja jednu vrstu opomene da se tako nešto nikada više ne ponovi. Zahvalio bih se i Sportskom savezu grada Zrenjanina, javnoj ustanovi “Sportski objekti” i svim učesnicima, naravno i medijima, da čestitam finalistima koji su danas prikazali veoma kvalitetnu igru i pobedničkoj ekipi poželim sreću na završnom turniru u Beogradu”, istakao je Salapura. 
 
 
Kapiten pobedničke ekipe, nekadašnji prvotimac zrenjaninskog “Proletera” Zoran Srdić, kazao je da je njegova ekipa sastavljena isključivo od zaposlenih u tom preduzeću, i izrazio je očekivanja da će dostojno predstavljati grad Zrenjanin na završnici turnira u Beogradu. 
“Drugi put idemo za Beograd i smatramo da je velika čast za svaku ekipu da nastupi na ovom turniru. Prvenstveno nam je važno druženje, igranje bez opterećenja, predstavljanje Zrenjanina u najboljem svetlu i sećanje na poginule radnike televizije i stradale građane naše zemlje 1999. godine”, istakao je Srdić. 
 
 
Član Izvršnog odbora Sportskog saveza grada Beograda i Organizacionog odbora turnira “Igrajmo za 16” Svetozar Stanković osvrnuo se na prošlogodišnji turnir i podsetio da je na njemu učestvovala 181 ekipa i da su odigrane 282 utakmice
“Ovaj turnir je jedinstven jer se ne igra samo u jednom gradu, već na teritoriji cele Srbije. Osim u osam gradova, turnir se igrao u Beogradu u devet kategorija. Završnicu turnira pratile su i brojne inostrane televizijske i novinarske ekipe i turnir je prevazišao i naše namere koje smo imali i očekivanja. Ekipa Zrenjanina uvek je ostavljala i onaj pravi sportski utisak, a kvalifikacioni turnir u Zrenjaninu jedan je od najbolje organizovanih, uz odlično medijsko praćenje”, rekao je Stanković. 
 
 
Pre početka finalne utakmice minutom ćutanja odata je počast poginulim radnicima RTS, a početni udarac izvela je v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.  
 

Rezultati svih utakmica turnira “Igrajmo za 16” u Zrenjaninu:
 
Četvrtfinale:
“JP za urbanizam” Zrenjanin - Studentska organizacija TF “MIhajlo Pupin”  4:2 
Gradska uprava Zrenjanin - Udruženje fudbalskih sudija Zrenjanin  3:3 - penalima  5:6
Vatrogasno-spasilački bataljon Zrenjanin - Policijska uprava Zrenjanin 2:2 - penalima  4:3
JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin- JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin 3:3 - penalima 11:10
 
Polufinale:
“JP za urbanizam” - Vatrogasno-spasilački bataljon  4:2
JKP “Vodovod i kanalizacija” - Udruženje fudbalskih sudija  5:2
 
Finale:  
JKP “Vodovod i kanalizacija” - “JP za urbanizam”  3:0