Gosti iz više gradova i opština Republike Srpske u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem u Gradskoj kući za predstavnike više gradova i opština iz Republike Srpske. U poseti Zrenjaninu borave predstavnici opština Ljubinje, Višegrad, Istočni Mostar, Rudo i Bileća, te Grada Trebinja, koji su istakli značaj povezanosti lokalnih samouprava, naročito u domenu privredne saradnje.
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo što je sastanak i druženje predstavnika lokalnih samouprava istočnog dela Republike Srpske organizovano baš u našem gradu.
“Veoma je važno sastajati se sa predstavnicima lokalnih samouprava, kako bi se razmenila iskustva i informacije i na taj načim prepoznali obostrani interesi. Jedna od mogućnosti je i zajednički nastup na nekom od međunarodnih sajmova, koji svakako imaju zapažen značaj za razvoj privrednog sektora, ali i promovisanje turističkih potencijala. Postižu se i dogovori oko ekskurzija, gde će naši učenici obilaziti Republiku Srpsku, ali i njihovi đaci boraviti u poseti našem gradu.”
 
Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić istakao je značaj posete Gradu Zrenjaninu, u cilju uspostavljanja saradnje koja će različitim aktivnostima u budućem vremenu osnažiti povezanost Zrenjanina i Ljubinja.
 
 
 
Nakon prijema, u sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", održana je svečana akademija “Pozdrav Hercegovini, a iz Banata”, uz učešće predsednika Matice Srpske dr Dragana Stanića, pesnika Matije Bećkovića, Đorđa Sladoja, Blagoja Bakovića, Milana Micića, književnika sa Kosova Petra Sarića, hora “Sveti Serafim Sarovski” i drugih.