Janjić potpisao ugovor o saradnji sa AMSS i SAKSS

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je, u svečanoj sali Beogradskog sajma, potpisao ugovor o saradnji i podršci auto, moto i karting sporta između Grada Zrenjanina, Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS). Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, kao i državni sekretar tog ministarstva Predrag Peruničić. 
 
 
Uz podršku Auto-moto saveza Srbije, Moto saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Agencije za bezbednost saobraćaja, ugovori o saradnji potpisani su u prisustvu dokazanih šampiona i van granica naše zemlje, Dušana Borkovića i Nikole Miljkovića.
 
Na ovoj svečanosti, organizovanoj u okviru 53. Međunarodnog salona automobila, prisutnima su se obratiti predsednik AMSS, Mirko Butulija, v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Jasmina Milošević i ministar Vanja Udovičić.
 
 
Gradovi i opštine potpisnici današnjeg sporazuma podržaće auto, moto i karting sport i istovremeno dati ogroman doprinos unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Cilj saradnje je otvaranje i izgradnja sportskih centara u lokalnim sredinama, u kojima će se vršiti edukacija mladih kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, ali i pružanje šanse i stvaranje uslova za sve zainteresovane za bavljenje auto i moto sportom u Srbiji.