Ministarka Brnabić i gradonačelnik Janjić otvorili konferenciju VEBIZ

U nastavku današnje posete Zrenjaninu ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić posetila je START-IT centar, a potom, zajedno sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, svečano otvorila petu Webiz konferenciju u kongresnoj sali hotela “Vojvodina”. Tom prilikom prisutnima se obratio i menadžer projekta Webiz Vladimir Kovač.
 
 
 
“Od oktobra prošle godine radimo na pripremi ovog događaja i ponosan sam na Zrenjanin i Zrenjanince što su nas prihvatili kao svoje i srce mi je puno. Svake godine nivo dižemo za stepenicu više, zbog jubileja je bio izazov da ponovo pomeramo granice. Naš tim koji stoji iza svega ovoga iz godine u godinu raste i sledeće godine ćemo imati simpatičnu priču za jedno od predavanja. Dva momka koja su prve godine došla kao mladi, golobradi studenti, Zrenjaninci, pa došli i sledeće, pa bili izabrani volonteri, od prošle jeseni postali su deo našeg tima “Kreativ medija art”, a sledeći zadatak za mene biće da ih vratim u Zrenjanin, da ovde napreduju – rekao je u uvodnoj reči Kovač.
 
 
 
Kovač se zahvalio svima koji su doprineli da ovaj događaj izgleda zaista svetski, uz napomenu da osim predavanja, koja čine polovinu programa konferencije, značajan udeo ima i međusobno upoznavanje i povezivanje učesnika.
 
U radu Webiza učestvovala je i specijalna gošća, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, u razgovoru koji je vodio novinar RTS-a Zoran Stanojević. Ona se zahvalila na pozivu za učešće na konferenciji, izrazivši divljenje zbog broja učesnika u događaju. Ponovila je i pred učesnicima konferencije ono što je prethodno istakla prilikom obraćanja novinarima u Gradskoj kući.
 
 
 
“Nisam očekivala da je to ovako veliki događaj i ovo je neverovatno videti u Srbiji. Postoje svi preduslovi da Zrenjanin bude jedan jak centar za razvoj IT industrije i ono što se ovde dešava zaista je pozitivan primer”, kazala je Brnabić i osvrnula se još jednom na ono što čini Vlada Srbije, kako bi pospešila razvoj IT sektora.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, otvarajući konferenciju, kazao je da lokalna samouprava čini značajne napore sa ciljem da ovaj grad postane jedan od vodećih IT centara u Srbiji i u tom smislu pobrojao neke od aktivnosti koje su realizovane u poslednjem periodu. Govoreći o Webizu, istakao je i da ta konferencija predstavlja značajan segment u jačanju IT sektora.   
 
 
 
“Konferenciju je Grad podržao od prvog dana kada se rodila ideja za njenim organizovanjem. Nakon pet godina kontinuiranog razvoja i sve većeg broja učesnika, počastvovani smo što danas Webiz otvara resorna ministarka i što u radu konferencije učestvuju vrhunski IT stručnjaci iz zemlje i inostranstva”, naglasio je Janjić večeras u prepunoj kongresnoj sali hotela “Vojvodina”.